• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #221797  autor: Pshemeq
 18 wrz 2007, 20:16
Mam oto taki problem: kupiłem sobie Sharpa MT100, jednak jego pamięć jest całkowicie wyczyszczona z dzwonków i tapet. Próbowałem go połączyć z moim SE D750i przez podczerwień, ale Eryk nawet nie potrafił go znaleźć. Kabla do niego nie posiadam. Da sie coś z tym zrobić? Bo tak troszkę kijowo bez dzwonków.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2007, 20:18 przez Pshemeq, łącznie zmieniany 1 raz.

Instalacja słownika poprawnej polszczyzny w FF nie boli... ^^

#221801  autor: mation
 18 wrz 2007, 20:25
Nie jestem pewien ale w tym Sharpie irda jest chyba pasywna czyli nie polaczysz z innym telefonem. pozostaje jedynie wap. mozesz wrzucic dzwonki na jakis "serwer wapowy". Wiecej o tym sposobie tutaj

#221988  autor: Pshemeq
 19 wrz 2007, 21:27
Wielkie dzięki, chciałem sie upewnić, że w ten sposób niczego nie prześle... =)

Instalacja słownika poprawnej polszczyzny w FF nie boli... ^^

#222029  autor: dechomenon
 19 wrz 2007, 23:21
a producenci są tacy, że się nie chwalą tym iż ich telefony posiadają irdę pasywną np. do przesłania kontaktów z innym telefonem, wizytówki itd. chyba, wszystkie samsungi do tego mają irdę pasywną! niestety!

#222188  autor: mation
 20 wrz 2007, 21:06
w sumie ta IRDA pasywna to tylko chwyt reklamowy byl, bo dzisiaj juz w zasadzie nikt nie patrzy na to czy tel ma irde czy nie. a producenci powinni informowac o tym, ze dany telefon posiada pasywna irde. to taki maly OT z mojej strony.