• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #192588  autor: fatih1601
 14 cze 2007, 16:57
Witam. Mam tego NEC'a a sieć z jakiej korzystam to ERA. Jak dotąd wszystko było ok z esami. Dziś jednak jak wysyłałem to ekranik wysyłania "sending message" się zawiesił i musiałem zresetować telefon. Po ponownym uruchomieniu pokzała mi się na górnum pasku taka mała ikonka obok ikonki pokazującej nadejście nowej wiadomości. Wygląda ona jak znak: "=". Kiedy teraz wysyłam esy to czasami mi się wiesza na "sending message", albo wysyłanie trwa tak długo , że nigdy by się nie skończyło... Tzn, że czasami mogę wyjśc z wysyłania "cancel'em" a czasami się wiesza i nic nie mogę zrobić. Kiedy wyjdę poprzez klawisz "cancel" to przychodzi raport, że wiadomość dostarczono (jednak nie zawsze przychodzi...). Wie ktoś o co kaman? Jak mogę to naprawić? Przypuszczam, że to może być coś z konfiguracją ERY, bo kiedy wkładam kartę plusa , to nie ma ikonki "=". I ogólnie jak czytam fora to wszyscy narzekają , że w ERZE jest dużo problemów z NEC'ami Nie piszcie żebym zmienił sieć bo mi zależy na tym żeby mieć nadal ERĘ;) Dziękuję za pomoc!
Ostatnio zmieniony 13 lip 2007, 22:58 przez fatih1601, łącznie zmieniany 1 raz.

#204308  autor: crank
 20 lip 2007, 13:10
niestety nie da sie tego naprawic w Erze, chciałes żeby nikt nie pisal o zmianie operatora ale ja napisze :) mialem dokladnie to samo ! w plusie tez byly jakies problemy, juz nie pamietam co bylo nie tak bo to starre czasy :) dopiero jak sie przeniosłem do idei - teraz orange wszystko bylo ok

aha ! w erze chyba wogole nie moglem wysylac podwojnych smsow a pojedyncze sie wieszaly