• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #119802  autor: Abdank
 01 lis 2006, 19:44
Witam,

czy ktoś z Was kupował kiedykoliwek w tym sklepie telefon komórkowy? Ostatnio szukałem informacji na temat dostępności Nokii 6310i (w grę wchodzi tylko nówka). M.in. trafiłem na ofertę właśnie tego sklepu. Niestety, nie znam jęz. angielskiego ani niemieckiego i trudno jest mi połapać się w procedurze ewentualnego zakupu.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc w tej sprawie.

Przy okazji odniosę się do ofert "nowych" 6310i na Allegro. Być może jeszcze gdzieś trafi się na nowy, nieodnowiony egzemplarz, ale nigdy nie ma pewności czy rzeczywiście jest to 100% nówka, ponieważ żaden ze sprzedawców nie oferuję gwarancji Nokii, tylko daje swoją, najczęściej komisową. Dlatego Allegro odpada. A w tym sklepie jest oryginalna gwarancja Nokii, na 12 lub 24 miesiące.

#119839  autor: Kaczy
 01 lis 2006, 21:35
Jak ktoś może sprzedawać nowy telefon, którego już od dłuższego czasu nie sprzedają.

Takie oferty na Amazon sa zapewne takiego samego typu jak na np. allegro. Odnowione telefony, które imitują nówki.

...::: Made for loneliness :::...

#119882  autor: hettman
 01 lis 2006, 23:01
Kaczy pisze:Jak ktoś może sprzedawać nowy telefon, którego już od dłuższego czasu nie sprzedają.

Takie oferty na Amazon sa zapewne takiego samego typu jak na np. allegro. Odnowione telefony, które imitują nówki.
-nic bardziej mylnego,amazon-sklep internetowy z sieci ktora byla wstepnie tworzona dla tzw"PROSUMENTA" w usa(nie pytajcie co to za twor bo to ciezko wytlumaczyc :roll: )a teraz to taki shop z normalnymi rzeczami pomieszanymi z roznymi "wynalazkami jak "mrugajace spławiki :shock: :lol: "

#119887  autor: Kaczy
 01 lis 2006, 23:06
hettman pisze:nic bardziej mylnego,amazon-sklep internetowy z sieci ktora byla wstepnie tworzona dla tzw"PROSUMENTA" w usa
Okej- trochę złe porównanie. No to może Amazon jest jak np. Komputronik.

Jednak nie ma co się oszukiwać, że znajdzie się fabrycznie nową Nokię 6310i.
Jakim cudem? Musiałaby przeleżeć parę lat w magazynie. NIEMOŻLIWE :lol: :lol:

A wątpliwe jest, żeby Nokia specjalnie wyprodukowała te telefony dla amazon.com

#119905  autor: hettman
 01 lis 2006, 23:36
Kaczy pisze:Okej- trochę złe porównanie. No to może Amazon jest jak np. Komputronik.

Jednak nie ma co się oszukiwać, że znajdzie się fabrycznie nową Nokię 6310i.
Jakim cudem? Musiałaby przeleżeć parę lat w magazynie. NIEMOŻLIWE :lol: :lol:
uuu,amazon to jest jeden z najwiekszych detalistow sprzedazy internetowej,na dzien dzisiejszy to jest naprawde olbrzym rodem z usa,a co do nowych 6310i to jak najbardziej mogą sie znalezc gdzieś w magazynach uk czy usa-amzon(jak tez inni) czasami skupuje stare zapasy od innych .jedyny problem moze byc z tym jak sie zachowa bateria po tak dlugim "leżakowaniu"bez choćby jednego ładowania. :| aha-dla zainteresowanych przyłączeniem sie do "pracy"w amazon-zdecydowanie odradzam,bo to taka sekta jak polaczenie amway i sekty moon :-D (choć fakt że jak kupilem raz krajalnice do wędlin to do teraz jest b.ostra i bez luzow) :-D :-D :-D

#120217  autor: JacekS
 03 lis 2006, 10:43
hettman pisze:jedyny problem moze byc z tym jak sie zachowa bateria po tak dlugim "leżakowaniu"bez choćby jednego ładowania.
A od czego jest gwarancja ?

#121096  autor: Rokko
 05 lis 2006, 14:26
A komus zdazylo sie w ogole kupic kiedys przez ten sklep, albo przez jakis inny zagraniczny?

#121102  autor: hettman
 05 lis 2006, 14:32
ta nokia z amazona to tzw."refrubrished"-czyli fon "odnawiany sprzedawany z gwar.

#121150  autor: Rokko
 05 lis 2006, 16:20
Ogolnie jakis taki maly wybor maja telefonow w tym sklepie, chyba ze ja zle szukalem. Ciekawe co to oznacza, ze jest odnawiany?

#121162  autor: Kaczy
 05 lis 2006, 16:47
Rokko pisze:Ciekawe co to oznacza, ze jest odnawiany?
Tzn., że ktoś już wcześniej używał ten telefon. Oni go sprawdzili czy wszystko jest OK, wymienili baterię i obudowę.

#121192  autor: Rokko
 05 lis 2006, 17:29
no to mozna kupic calkiem przyzwoity telefon. U nas ktos sie bawi w taka forme sprzedazy telefonow?

#121199  autor: hettman
 05 lis 2006, 17:50
odnawiany-tzn.ktoś sobie wziol taki fon np.na kontrakt,ale mu sie np w ciągu 2 tyg. nie spodobał więc go oddał,wtedy taki fon idzie do sprawdzenia,czy jest ok,odnawia albo zmienia się obudowe,czyści itp.,pakuje sie go w niefirmowe pudełko i nalepia sie naklejki z imei itp.(ja raz kupiłem taki fon w uk,był to se k608i z "3"-nigdy na niego nie psioczyłem,a dałem za niego b.mało bo 30 funtow.) czasami "refrubrished" są też fony które ktoś oddał w sklepie w ramach "trade-in" (tzn oddajesz stary fon i dostajesz znaczący upust na nowy) kiedy podpisujesz np.nowy kontrakt.