• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #117240  autor: Pb
 26 paź 2006, 15:31
Hejjj.Dzisiaj dowiedziałem się o tym,że podobno alcatele przynajmniej niektóre mogą odbierać jakies wiadomości CB czy coś w tym rodzaju tzn.że wyświetla co minutę jakieś wiadomości na ekranie i to sie nazywa wiadomosci CB.dowiedzialem sie o tym od qmpla bo mowil że kiedyś na ot max odbierał takie wiadomości i to czasem dość ciekawe:) .a na telepolis w komentarzach o OT-E256 jakaś babka pisze że po sćiągnieciu simlocka co minutę jej przychodzą wiadomości cb i nie umie tego wyłączyć.Czy z tą funkcją CB to prawda i czy wszystkie alcatele są w nią wyposażoine?

#117263  autor: dawid_wj
 26 paź 2006, 16:05
hmmmm....a moze masz na myśli kanały temetyczne dostępne chyba w erze. Ja tez t kiedys na starym siemensie C25 mialem i pokazywalo mi to tez jako wiadomości CB. Działa to chyba tak ze wysyłasz wiadomosc na dany kanał, a osoby, które mają go aktywnego ją otrzymują.

[you] daj 5-taka

http://www.polskajazda.pl --> pokaż czym jeździsz

http://polskajazda.pl/Profil,Simson,S,5 ... Brava/2583 -moje fury

#117265  autor: Pb
 26 paź 2006, 16:07
No ja słyszałem że to nie tylko w erze i ze nie trzeba nic wysyłać ale nie wiem...i że to ponoć większość alcateli cos takiego ma

#117267  autor: Opportunist
 26 paź 2006, 16:09
Większosc telefonow ma taka funkcje :P W innych moze to sie nazywac WIADOMOSCI SIECIOWE. W erze sa jakies serwisy tego typu, w plusie i orange dostepne sa chyba tylko te na kanale 050, mowiace o tym gdzie sie w danej chwili znajdujemy...

Obrazek

#117274  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 16:15
u mnie moja siostra ma cos takiego na noki i ma siec HayaH, ja aktualnie kozystam z Noki (innej niz moja siostra) mojego taty, rowniez na sieci HeyaH i ja nie mam takich wiadomosci

Człowiek uczy się przez całe życie, z wyjątkiem lat szkolnych...

Cała seria Sony Ericssona
Obrazek

#117280  autor: Opportunist
 26 paź 2006, 16:17
Moze dlatego, ze widomosci CB po prostu trzeba wlaczyc :P

Obrazek

#117284  autor: oprych
 26 paź 2006, 16:19
W nokii nazywa sieto wiadomości sieciowe a np na siemensach CB w heyah są takie same kanały jak w erze
http://www.eraomnix.pl/pl/between-us/se ... -broadcast

W orange i plusie działa tylko kanał 050 na noki w orange i plusie wystaczy w ustawianieniach ustawić informację o sieci na TAK

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#117292  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 16:23
ja aktualnie nokie, siec HeyaH i mam wlaczona informacje o sieci i tylko pokazuje mi na wyswietlaczu napis HeyaH :D

Obrazek

#117303  autor: oprych
 26 paź 2006, 16:28
Chyba raczej Era\Heyah. Albo mozęmieszkasz w takim rejonie gdzie Era nie nadaje Cell info, choc to raczej wątpliwe

#117306  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 16:31
to ja napisalem
u mnie moja siostra ma cos takiego na noki i ma siec HayaH, ja aktualnie kozystam z Noki (innej niz moja siostra) mojego taty, rowniez na sieci HeyaH i ja nie mam takich wiadomosci
moja siostra mieszka w tym samym domu :D i jakos ona to ma :D

Obrazek

#117309  autor: oprych
 26 paź 2006, 16:35
a co to za nokia, bo to, ze Twojego ojca, to nam nic nie mówi :-D

#117311  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 16:36
nokia 3310

Obrazek

#117317  autor: oprych
 26 paź 2006, 16:41
Ustawienia/ustawienia telefonu/informacja o sieci. i masz tutaj pole na tak?