• Wszystko, co dotyczy modeli z serii E oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii E oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #174983  autor: napssster
 17 kwie 2007, 20:54
Witam.

Od tygodnia mam Samsunga E250. Kupiłem do niego kartę MicroSD 1GB. Wczoraj ją dostałem i już powgrywałem sobie parę utworków. Problem jest wtedy, gdy wgrywam większą liczbę. Jak wgrałem coś ok. 20 kawałków to wszystko było ok. Ale jak wgrałem już ok. 400 MB mp3 (ponad 70 kawałków) to już w telefonie nie wykrywa tego. Tworzą się jakieś pliki o nazwach, np. ń=ću3ň.Ĺß+ albo °└wĄ╦0Ç.*Q. Foldery i etykieta dysku mają podobne hieroglify. Formatowałem kartkę i w FAT, i w FAT32 i nie ma to jakiegoś specjalnego chyba znaczenia.
Czy ktoś może mi pomóc czego tak się dzieje??? Za duża liczba mp3 albo za dużo MB??? O co chodzi???

Pozdrawiam.

...::: ¬_• :::...

#174991  autor: PingNoMore
 17 kwie 2007, 21:28
Jkakiej firmy ta karta? Oficjalnie E250 obsługuje karty do 512 MB

#175003  autor: napssster
 17 kwie 2007, 22:17
mam kartę KINGSTON'a.. czytałem na paru stronkach, że ten model spokojnie obsługuje 1GB bez niczego tylko ma czasem problemy z 2GB kartą pamięci, że wtedy coś przycina.

ale czego tak się dzieje, że się te pliki wgrane "psują"???

#175010  autor: PingNoMore
 17 kwie 2007, 22:56
Samsungi mają problemy z kartami Kingstona. Przetestuj kartę SanDisk

#175030  autor: Neutrine Ray
 18 kwie 2007, 00:19
Nie powinno byc problemow z wieksza iloscai mp3. Pamietaj ze nazwy plikowo nie moga przekraczac 50znakow i nie zawierac regionalnych czcionek. Sproboj zmienic nazwy felefrych plikow na "1.mp3", "2.mp3" etc. i sprawdz czy pojda.

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#175241  autor: napssster
 18 kwie 2007, 18:20
tzn folder na muzykę zwie się MUSIC no i tam wrzucam mp3, tylko że później zgram te wszystkie mp3 zmienię nazwy na krótsze i wyciągnę kartę i włożę to sie nagle jakiś galimatias robi i takie nazwy wychodzą innych folderów na wideo czy inne pliki a te mp3 zmieniają się w jakiś systemówki o w/w nazwach

próbowałem kartę wkładać i przy wł. i wył. telefonie ale cały czas podobnie

choć wgrałem teraz 40 mp3 i chodzi ale boję się wgrać więcej, żeby się nie zepsuło =/

#175265  autor: Neutrine Ray
 18 kwie 2007, 19:07
hmmmm, wyraznie dzieje sie anomaila, nie powinno tak byc! Wiem ze to moze byc klopotliwe, ale zeby dowiedziec sie co jest winne, sprawdz na jeszcze jednej karcie.

#175322  autor: napssster
 18 kwie 2007, 21:34
tylko ze problem w tym ze ma tylko ta... a moglbym pozyczyc od brata ale to 64 mb to na to to ani tyle mp3-ojek nie wejdzie =/ hmm

#175364  autor: Neutrine Ray
 18 kwie 2007, 23:33
musisz porozmawiac z kims kto ma, lub wybrac sie do skelpu komputerowego i poprosic o sprawdzenie, ewentualnie idz do playa i ich popros sprawdzenie.

#175447  autor: napssster
 19 kwie 2007, 12:51
ale chyba z karta wszystko ok skoro sie normalnie formatuje wgrywa pliki i jak narazie dzialaja? moze cos z softem w telefonie.. moze skoro playlista obsluguje tylko 30 kawalkow to i na karcie moze byc tylko okreslona ilosc (nie wielkosc) mp3????

#175531  autor: Neutrine Ray
 19 kwie 2007, 19:42
To fakt ze wielkosc i ilosc playlist jest ograniczona, ale nie powinno miec to wplywu na zawartosc karty. Tak czy siak tzreba to sprawdzic, albo na nowej karcie albo zmieniajac soft.

#175535  autor: napssster
 19 kwie 2007, 20:02
z softem bedzie chyba klopot bo z tego co slyszalem to narazie nie wyszedl zaden nowy soft do samsunga e250...

#175666  autor: Neutrine Ray
 20 kwie 2007, 02:15
praktycznie co miesiac wychodza nowe releasy, idz do jakiegos punktu GSM, albo sprzedawcy i porpos o wymiane softu z tytulu gwarancji.

#175749  autor: napssster
 20 kwie 2007, 14:39
aa to chyba ze tak, w takim razie musze sie przejsc do jakiegos serwisu samsunga..

ps. a mam takie pytanko. czy dobrze dzialaja te kable usb z samsungami z allegro?? bo pomyslalem sobie ze gdyby wrzucic pliki przez ten kabel na karte za posrenictwem komorki to wtedy by moze wszystko graalo.. bo pamietam podobne sytuacje z motki V980 gdzie jak wrzucilem przez adapter to nie kazda mp3 otwieralo tylko byl blad ale jak przez kabel wrzucilem (troszke wolno szlo) to wszystko dzialalo jak trzeba.. tylko nie wiem jakim by to porgramem i czy te kable z allegro sie nadaja??

#175930  autor: raf3
 20 kwie 2007, 22:46
PingNoMore pisze:Jkakiej firmy ta karta? Oficjalnie E250 obsługuje karty do 512 MB
sprobuj skrocic nazwe tytulow piosenek.podobno gdy sa za dlugie to tego typu bledy sie pojwiaja

Raf

#176730  autor: Neutrine Ray
 23 kwie 2007, 13:32
Najlepiej kup oryginalny kablel. duza czesc problemow z polaczeniem Samsunga jest spowodowana blednie dzialajacym kablem. Samsungi sa bardzo wrazliwe na kabel, dlatego zalecam oryginal.

#176883  autor: napssster
 23 kwie 2007, 20:16
wlasnie zamowilem kabelek do e250 takze za pare dni przetestuje i dam znac czy wszystko chodzi poprawnie czy dalej bledy ;) pozdr.

--------------------

tak jak obiecałem tak piszę;) kupiłem na allegro kabelek USB (koszt 20 pln z przesyłką). ustawiłem go jako masową pamięć w telefonie i wszystko chodzi miodzio;)) zero błędów itd. teraz mogę spokojnie zapełnić całe 1GB pamięci mp3 i filmikami. polecam kabelek aniżeli czytnik gdyż USB jest dużo pewniejsze jak można wywnioskować z mojego przykładu.

Pozdrawiam.

#178758  autor: kozakoza
 30 kwie 2007, 09:31
donapssster,
chcialem sie dowiedziec czy wgrywales kablem przez jakis program czy bezposrednio na tel bez niczego

#179795  autor: napssster
 03 maja 2007, 18:15
potrzebne sa drivery do obslugi kabla usb; ale do samego wrzucania plikow na karte nie uzywa sie zadnego programu.

pozdr.