• Wszystko, co dotyczy modeli z serii E oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii E oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #115444  autor: mervel
 20 paź 2006, 15:33
jestem od niedawna wlascicielem w/w modelu i jestem z niego bardzo zadowolony, mam jednak watpliwosc co do dzialania baterii. ladowalem telefon juz 5 razy ( za kazdym razem od pustej do pelnej baterii,minimum 12h ) i za kazdym razem telefon nie wytrzymywal wiecej jak 2 doby! zaznaczam ze malo z niego korzystalem, obecnioe jest juz zareklamowany w serwisie samsunga. czekam na odpowiedz, mam nadzieje ze byla to wina baterii i ta zostanie wymieniona. moje pytanie czy jest ktos kto posiada ten telefon i jak jemu dziala bateria, czy wytrzymuje dluzej? moze cos slyszeli na ten temat? dzieki bardzo
Ostatnio zmieniony 04 lis 2006, 12:52 przez mervel, łącznie zmieniany 1 raz.

#115547  autor: Neutrine Ray
 20 paź 2006, 23:27
Nie musze posiadac tego modelu zeby stwierdzic ze przy znikomym uzytkowaniu, taki czas pracy nie jest normalmny - za krotki. Prawdopodobnie nie jest to wina ogniwa, a softu w telefonie, niektore Samsungi maja problemy z oprogramowaniem zracym i zuzywajacym szybko energie baterii.

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#115688  autor: uśmiechnięty
 21 paź 2006, 17:19
Samsungi z reguły mają kiepskie baterie, a spowodowane jest to chyba tymi cudownymi wyświetlaczami. W moim telefonie bateria też trzyma tylko 2 dni. Czekam aż na allegro pojawią się baterię o jeszcze większej pojemności do mojego modelu, bo na razie maksymalną, jaką widziałem to 1200 mAh.
Żeby miała tak 1800 mAh. :)
Bo oryginalna moja ma niestety tylko 800 albo 900. :P

#115747  autor: Neutrine Ray
 21 paź 2006, 19:55
Dokladnie, parametry wyswietlaczy detrminuja czas pracy baterii. Nie nalezy sie ludzic ze bateria 2000mAh bedzie trzymac dluzej niz pare godzin. Jedyna mozliwosc o znaczacym przedluzeniu dlugosci czasu pracy lezy w wypuszczeniu przez producenta, wiekszego (rowniez gabratywowo) ogniwa. Jak czesto ma miejsce w przypadku Motoroli na amerykanskim rynku.

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#115942  autor: PingNoMore
 22 paź 2006, 10:21
Neutrine Ray pisze:Nie musze posiadac tego modelu zeby stwierdzic ze przy znikomym uzytkowaniu, taki czas pracy nie jest normalmny - za krotki. Prawdopodobnie nie jest to wina ogniwa, a softu w telefonie, niektore Samsungi maja problemy z oprogramowaniem zracym i zuzywajacym szybko energie baterii.
Dokładnie. Moja koleżanka kupiła X680 i u niej bateria trzymała góra 12 godz. Oddała telefon do serwisu i wgrali nowe oprogramowanie. Teraz bateria trzyma 3-4 dni bez większych problemów.