o prosze. ten kawalek jest chyba blizszy hiphopowy niz niektore polskie kawalki
[ Dodano: 2010-01-20, 11:44 ]
orson_dzi pisze:thonka pisze:a przepraszam hit w aucie, ktorego wykonawcy kreuja sie na wielkich hiphopowcow to co to jest?
To jest przełomowy moment w historii polskiej muzyki hip-hopowej.
W tym momencie skończył się jeden z najlepszych mc polskiej sceny i bodajże największa wytwórnia płytowa, czyli Sokół i Prosto.
]
aa tam, przesadzacie. franek kimono po prostu wyprzedzil swoja epoke. dobrze ze powrocil, w takiej czy innej formie.
[ Dodano: 2010-01-20, 11:52 ]
orson_dzi pisze:grzesio wypizd pisze:twoim zdaniem tupac robil rap czy hiphop?
Dyskusja na temat czy rap to hip hop i odwrotnie, to bezkresny ocean za i przeciw

.
grzesio wypizd pisze:gangsta rap zazwyczaj jest slabszy muzycznie za to inni gangsterzy sluchaja ich przede wszystkim dla tekstow ktore traktuja o ich zyciu
Rdzenny gangsta rap jest akurat mocny muzycznie.
Teksty? Firmy? "Weź do ręki dżojnta i za*eb macha, buhuhuhu, hahahaha... ". Na ile ograniczonym trzeba być, żeby wsiąkać w takie teksty na dłużej?
grzesio wypizd pisze:firma robi kase? no daj spokoj. moze i maja duzo nastofanow ale oni chyba raczej sciagaja te plytki a nie kupuja.
Za ubrania swoje kasują. I mimo wszystko mają z tego bardzo wygodne życie.
podaj jakies przyklady rdzennego gagsta rapu mocnego muzycznie. pytam powaznie. chetnie sprawdze.
tego tekstu firmy nie slyszalem... ale mi sie podoba
no ale co tu jest do rozkminiania? proste teksty, tu raczej nie ma przenosni i innych form. prosty tekst, prosty przekaz, prosta muzyka. zupelnie jak punk rock. tylko czasy sie zmienily.
na ciuchach w sumie rzeczywisicie moga troche zarobic. ale czy na prawde dobrze za to zyja? no nie wiem. nie wydaje mi sie zeby sie kokosow dorobili. widzialem jakis teledysk juz z wysp. jakas stara bryka sie bujaja w ogole. no i na wyspy tez raczej nie pojechali na wakacje tylko na zarobek raczej.
a popek pewnie sie tylko wybije z nich i zacznie jakas kariere a reszta pozostanie 'wierna ulicy'.