• Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #47947  autor: Gela
 23 sty 2006, 20:21
Ej ludzie słyszałem ze w d600 ta klapka po jakims czasie staje sie jakby rozklekotana ??? Może ma ktos tego samsunga i jak jest z tą klapką ??? Zobaczcie ten komentarz
Obrazek
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2006, 18:56 przez Gela, łącznie zmieniany 1 raz.

#47951  autor: tomekk
 23 sty 2006, 20:24
NIestety nie posiadam tego modelu ale mysle ze z ta klapka to porostu zalezy od uzytkowania. W koncu z telefonem tez trzeba sie jakos obchodzic...

#47954  autor: l3p
 23 sty 2006, 20:27
Racja jezeli bedziesz non stop sie nia bawil... to wiadomo, ze sie moze troche rozejsc.. to zalezy od uzytkowania. Trzeba sie umiec obchodzic z technika :D

#47973  autor: Gela
 23 sty 2006, 21:00
A myslicie ze to bedzie dobry zakup? Co myslicie o wyglądzie?

#47974  autor: Przemek
 23 sty 2006, 21:03
Jak dla mnie to dobry telefon.Świetny wyświetlacz,design oryginalny i ciekawy mi się podoba.Zresztą został wybrany za najładniejszy telefon ubiegłego roku.

#48045  autor: piotrz
 24 sty 2006, 10:24
zakup dobry (jeśli nie chcesz symbiana 8) ).wygląd wg mnie to jest.....niezbyt.wygląda jak gorszy o kilka klas e630. :| ....

co do trwałości klapki to w 7650 było bardzo podobne rozwiązanie i klapka nawet po roku chdziła z wyraźnym oporem i się nie ruszała.czasem nawet nie mogłem jej otworzyć jedną ręką.
a co do tej opini to czasem zdarzą się słabe egzemplarze, które mają jakąś wadę fabryczną.
 #49967  autor: Kropek
 30 sty 2006, 14:43
Inni mają rację jeżeli będziesz bawił sie tym telefonem bez przerwy bo klapka będzie ciebie denerwowała to w końcu zepsujesz ten telefon przecież możesz kupić sobie pokrowiec orginalny (koszt ok. 19,90 zł ja taki mam :) ) lub zwykły w sklepie np.za 5 zł i problem staje się mniejszy.Jednocześnie telefon będzie miał jakby ochronkę (no w końcu do tego służą pokrowce).Co do drugiego pytania ten telefon jest jak dla mnie telefonem jak na te lata ŚWIETNY. POZDRO :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

#49994  autor: Gela
 30 sty 2006, 16:39
Sory ale nie urazając innych mysle ze wkłdanie telefonu w pokrowiec to głupota i telefon trai przez to wygląd. wiecnigdy niemialem tela i nie bede mial w pokrowcu

#50001  autor: Przemek
 30 sty 2006, 16:47
Głupota to może nie.Telefon traci na wyglądzie,ale w sumie on nie ma być fajny tylko ma dzwonić (zarabiać) :lol: w pokrowcu ekran jest chroniony,ja nie nawidzę jak mam porysowany ekran...ale pokrowca też nie noszę,nie lubię pisać sms-ów przez pokrowiec :smt005

#50036  autor: michaś
 30 sty 2006, 18:29
jA W TAMTYM TYGODNU KUPIŁEM POKROWIEC NA K700I I WOLĘ JAK JEST ZAŁOŻONY.

#50138  autor: Gela
 30 sty 2006, 22:03
Mój kolega ma 6230i w pokrowcu przeźroczystym tzw. "kondonie" :lol: i normalnie nieda sie wciskać klaawiszy bo albo sie wciska czerwona sluchawka alno co innego... Ale i tak nie wyobrażam sobie slidera w pokrowcu.. heh

#50436  autor: wujekm
 01 lut 2006, 11:01
Jestem z niego zadowolony i to nawet bardzo. Podoba się znajomym a możliwość podłączenia do telewizora jest ekstra, zwłaszcza jak ostatnio nakręciłem dwoje dzieciaków a później puściłem im to na ich tv (jakość bardzo dobra). Frajde miały i z zaciekawieniem oglądali nawet nie wiedzać kiedy zostali nagrani. Oczywiście często zabieram kabelek do tv ze sobą jak ide do kogoś.

Oczywiście wady też są. Dla mnie to niemożliwość ustawienia dowolnego dzwonka na sms. Baterii nie traktuje jako wade ponieważ wykorzystywanie na okrągło wszystkich funcji, bajerów musi pobierać skądś tą energie i liczę się z tym. Normalnie korzystając trzyma ok.

Mam pytanie czym różni się oryginalne oprogramownie od tego z orange menu? Wiem, że w orange menu nie mam np możliwości włączyć menu typu flash ale co jeszcze. Ekran główny nawet wygodny i mi nie przeszkadza. Jak mam porównać ingerencje operatora w oprogramowanie teleofonu to z orange jest o wiele lepsze niż to z ery. Nie zapomne jak miałem Sagema z ery i jak bardzo drażnił mnie ten nie pasujący do niczego klawisz omnix na wyświetlaczu. Ani go usunąć ani schować.
 #50762  autor: Kropek
 02 lut 2006, 17:25
Niektorzy z was napisali ze w pokrowcu niewygodnie pisze sie sms'y.Nie rozumiem was ja mam telefon typu slider w pokrowcu i nie widze roznicy w pisaniu z i bez pokrowca wiadomosci.Poza tym faktycznie telefon sluzy do dzwonienia,a jezeli chodzi o wyglad to zastanowcie sie (niektorzy z was) jak bedzie wygladal wyswietlacz waszego telefonu bez pokrowca i w pokrowcu...to ktory ma wiecej rys na wyswietlaczu???

#51261  autor: Gela
 04 lut 2006, 14:19
bez? :lol: ja tam wole bez pokrowca
 #53667  autor: Darex1
 12 lut 2006, 23:34
Drodzy Panowie
Prawda jest ze klapka w tym telefonie,po przez nadmierne(zabawe)moze spowodowac ze mechanizm sie wyrobi.Rozmawialem w salonie Voodafon D2 i T-mobile D1 w niemczech i opinia na temat klapki jest różna,D2 narzeka na ten model,mowiac ze jest duzo reklamacji na ta klapke.
Ale jest podstawowe pytanie czy kazdy z nas sie zastanawia przed kupnem,cz raczej jest to t/z mania posiadania.Mam taki model i narazie sie nic nie dzieje,mam tez nokie 7650(2,5roku) ktora dziala podobnie do modelu D600 i tey sie nic nie dzieje.
8) Pozdrawiam 8)

#53692  autor: Gela
 13 lut 2006, 15:13
ja tez go juz mam i sie nic nie dzieje

#54149  autor: wujekm
 16 lut 2006, 12:35
Mam D600 z menu Orange. W wiadomościach odebranych pod smsem mam informację o dacie i godzinie odebrania tego smsa ale już we wiadomościach wysłanych pod smsem nie mam podobnej informacji tj. o dacie i godzinie wysłania.

czy tak jest w każdym D600, nawet w tych z oryginalnym oprogramowaniem? Brakuje mi tej informacji pod wysłanymi smsami.

#54387  autor: sala
 17 lut 2006, 12:26
Posiadam D600E od 2 miesięcy i muszę powiedzieć że są wyczuwalne luzy klapki ale bardzo delikatne.

#54996  autor: Max258
 19 lut 2006, 21:46
Witam serdecznie wszystkich
Własnie zamieniłem K750i na samsunga D600
Mam jedno bardzo wazne dla mnie pytanie:
Czy w D600 mozna tworzyc Nowe Foldery np. na zdjecia czy mp3???
Karty pamieci nie mam, i widze ze w pamieci telefonu nie da rady ich tworzyc (chyba ),
a kiedy zakupie karte pamieci badzie sie dało?????

Z gory dzieki

Zmieniłem K750i >>>>> SGH D 600

#55023  autor: wujekm
 20 lut 2006, 00:08
No nie da się, jak na telefon multimedialny brakuje tej opcji, od początku mi jej brakowało ale idzie się przyzwyczaić do 3 folderów jakimi są bieżace, pobrane i ulubione.

Mp3 możesz wrzucić do albumów według uznania

Kupienie przez Ciebie karty pamięci spowoduję że zyskasz jeden folder jakim będzie ta karta i tyle