• Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #157106  autor: mike1980
 26 lut 2007, 11:07
Witam.
Wlasnie mam zamiar wymienic mojego siemensa s65 na samsunga d900. Martwia mnie tylko plotki ze samsunga mozna uszkodzic nawet noszac go w kieszeni. Co wasze samsungi d900 juz przezyly a co je pokonalo ?:)

#157143  autor: Neutrine Ray
 26 lut 2007, 14:44
Zaleznosc jest prosta im mniejsza grubosc telefonu tym mniejsza wytrzymalosc. D900 i E900 jak slidery sa tym bardziej narazone na uszkodzenie. Nalezy bezwzglednie uwazac by rozlozonone nie upadly (najlepiej zeby w ogole nie upadly). Nalezy rowniez uwazac by nie nosic ich z innymi, twardymi przedmiotami w kieszeni oraz nie opierac sie telefonem o nic. Jesli spelnisz te kryteria to nic zlego sie phonowi nie stanie.
Przesiada z siemensa s65 moze byc niezlym szokiem ;)

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#157248  autor: mike1980
 26 lut 2007, 19:51
szokiem ?:) w sensie jakosci czy wytrzymalosci ?:) teraz tak po 980 chodza na allegro. Jak myslicie kiedy cena moze spasc w okolice 700 ?

#157296  autor: Neutrine Ray
 26 lut 2007, 22:17
Szokiem jesli idzie o jakosc i funkcjonlnosc :) Do 700 spadnie ale to kwestia przynjamniej 4-5 miesiedzy, ale pewnie wiecej, zalezy tez czy pojawi sie nastepca D900. Na Twoim miejscu bym nie czekal.

#157345  autor: makabras
 27 lut 2007, 01:52
mojego pokonalo podlaczenie do kompa:) tzn podczas podlaczania pekl wyswietlacz i nie jest to przypadek odosobniony. nigdy nie upadl a byl noszony w "misiu" osobiscie mam nadzieje ze to byl przypadek (jakis trefny wyswietlacz) i po wymianie nie zamierzam sie go pozbywac, przynajmniej do czasu padniecia nastepnego :lol:
a przy okazji pytanie? czy cena w ccs za wymiane to 48,80? bo wyswietlacz kupilem i nie wiem czy dac jakims "dziadom" z komisu czy zaniesc do ccs?

[ Dodano: 2007-02-27, 01:55 ]
mojego pokonalo podlaczenie do kompa:) tzn podczas podlaczania pekl wyswietlacz i nie jest to przypadek odosobniony. nigdy nie upadl a byl noszony w "misiu" osobiscie mam nadzieje ze to byl przypadek (jakis trefny wyswietlacz) i po wymianie nie zamierzam sie go pozbywac, przynajmniej do czasu padniecia nastepnego :lol:
a przy okazji pytanie? czy cena w ccs za wymiane to 48,80? bo wyswietlacz kupilem i nie wiem czy dac jakims "dziadom" z komisu czy zaniesc do ccs?

#157347  autor: Neutrine Ray
 27 lut 2007, 02:16
Cala konstrukcja jest krucha to fakt, uzyjech za duzej sily i dzialajace naprezenia spowoduja pekniecie wyswietlacza. Znamienne jest to ze to walsnie wyswietlacz pekaja, a nie zadna inna czesc telefonu.
Nie radzilbym dawac do byle punktu D900. Kumpel zaniol celem wymiany wyswietlacza E900 i wrocil uszkodzony, porysowany izle zlozony. Slidery to troche inna bajka dlatego doradzam profesjonalne serwisy, to nie jest 3210i ;)