• Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #74728  autor: stedi
 20 maja 2006, 01:20
Witam wszystkich.
Jestem nowy tu, i odrazu mi sie tu zpodobało. Naprawde, widac że są tu wspaniali fachowcy, których pozdrawiam i oczywiście całą reszte Forumowiczów.
Przejde odrazu do problemu z którym sobie nie moge dać rady, oczywiście sądze że ktoś mi pomoże go rozwiązać.
Ściągłem z netu pewne dane - Samsung SGH-600 / SGH-2100 Mobile Home Secret Codes, i z ciekawości wprowadziłem kod który był tak opisany: SP-unlock SGH-600 and SGH 2100
*2767*3855# -> Full EEPROM Reset ( THIS CODE REMOVES SP-LOCK!! ).
Po wpisaniu tego kodu nagle telefon wyłączył sie i po właczeniu go okazało sie że cała pamięć telefonu wykasowała sie (książka telefoniczna, smsy, ustawienia, itp).
Wprowadziłem na nowo wszystkie kontakty oraz ustawienia WAP, Internetu, MMS, ze strony operatora Orange. telefon funkcjonuje tak jak przed wprowadzeniem tego kodu, ale na ekranie przez cały czas wyswietlana jest ikonka "E" na czerwonym tle, ta sama co pojawia sie w momencie połączenia sie Wapu. Oczywiście gdy wap jest podłaczony ikona "E" świeci sie na niebiesko, lecz powinna całkowicie wygasnąć po odłączeniu sie wapu, a u mnie tylko zmienia barwe z niebieskiej na czerwoną i nie wygasa. Przed tym zdarzeniem była nie widoczna, tylko w momencie połączenia z wap, gprs, internetem.
Co zrobić by sie pozbyć tej ikony, czyli powrócić do dawnego trybu wyświetlania.
Jeszcze raz pozdrawiam i z góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2006, 13:45 przez stedi, łącznie zmieniany 1 raz.

#74792  autor: Neutrine Ray
 20 maja 2006, 13:01
Witam, fajnie ze Ci sie u nas "zpodobalo" :)

Stary, ale po co Ty robiles reset eepromu ? ;) Fashowales phona i cos nie dzialalo?

nomen omen jest tak:
aktywna (na czerowno) ikona od edge, to rzecz normalna wtedy gdy znajdujesz sie w zasiegu edge i co za tym idzie gdy Twoj operator ja obsluguje, wiec nie masz o co sie martwic :)

eslieli jednak bardzo chcialbys pozbyc sie tej ikony, musis zrobic tak:

wpisujesz: *#gprs*tool# (*#4777*8665#)

wybierasz Attach Mode Setting Polacz recznie

i restart phona, ikona zniknie na stale :)

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#75930  autor: stedi
 24 maja 2006, 22:11
Neutrine Ray - dziekuje za pomoc. Wskazówki dotyczace mojego problemu pomogły. Punkt dla ciebie. Jeszcze raz dziękuje.