• Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #231225  autor: michal811
 03 lis 2007, 17:48
Witam mam pare pytan do bardziej obeznanych osob w sprawach telefonów.
Posiadam Samsunga D900i i mam do niego pare pytan.

1. Czemu jak podlaczam go do kompa przez kabel on zaczyna sie ładować, czy to normalne i jak to wpływa na żywotność bateri, bo do kompa średnio podlaczam na ok 5min, a chyba orginalana bateria lionowa tego nie lubi, co z tym zrobić?

2. Juz z forum wyczytałem ze ten model nie obsługuje kart pamięci powyżej 1GB ale na rynku sa dostępne, micro SD i ultra micro SD, i bedzie jakas różnica pracy tej ultra w D900i?

3. Chcem kupić do niego nową baterie, mam na oku baterie firmy MaxPower 2500mAh Li-Poly, może ktoś taką posiada, potrzebuje jakiś opini na temat bateri lub chociaż samej firmy.

#231278  autor: PingNoMore
 03 lis 2007, 22:19
Ad. 1 - to, że po podłączeniu telefonu do komputera ładuję się bateria jest całkowicie normalne i nie ma wpływu na żywotność bateri

Ad. 2 - nie zauważysz różnicy pomiędzy zwykłą kartą micro SD a ultra micro SD, jeżeli będziesz przenosił dane z komputera do telefonu i odwrotnie za pomocą kabla dołączonego do zestawu. Może będzie jakaś różnica gdy będziesz używał czytnika kart pamięci.

Ad. 3 - nie zawracaj sobie głowy nieryginalnymi bateriami, zwłaszcza o takiej pojemności bo to zwyczajne oszustwo. Lepiej dopłacić i kupić oryginalną baterię.

#231280  autor: marecki306
 03 lis 2007, 22:25
3. Chcem kupić do niego nową baterie, mam na oku baterie firmy MaxPower 2500mAh Li-Poly, może ktoś taką posiada, potrzebuje jakiś opini na temat bateri lub chociaż samej firmy.
Lepiej kupić oryginalną baterię niz to dziadostwo, które trzyma jeszcze mniej niż stara używana bateria :P
To jest tak jak bym sprzedawał baterie 600mAh i bym pisał że mają 5000mAh :D

#231297  autor: michal811
 03 lis 2007, 23:55
Dzieki za pomoc, ale w takim razie czy dostane orginalna baterie samsunga Li-Polymer do D900i o dosc duzej pojemnosci, jesli tak to dajcie namiar najlepiej na jakis sklep czy aukcje w necie.

A co do tego czy to ladowanie przez kabel nie szkodzi bateri to nie jestem pewien do konca bo przeciez Lionowe baterie nie mozna podlaczac na pare minut do ladowarki i wylacza bo sie wtedy psuja :(

#231318  autor: PingNoMore
 04 lis 2007, 11:03
Nie znajdziesz oryginalnej bateri o większej pojemności, zwłaszcza o takiej pojemności jak napisałeś. Co do szybszego zużywania ogniwa poprzez podłączanie do komputera to ten efekt występował przy bateriach Ni-Mh, a nie Li-on i Li-Po.