• Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #152983  autor: VDS
 13 lut 2007, 18:57
Witam wszystkich!

Niedawno przesiadłem się na D900 i mam pytanie. Czy niebieska ikonka EDGE na wyświetlaczu sygnalizuje tylko to, że telefon jest w zasięgu sieci EDGE czy, że aktualnie jej używa. Nie chciałbym się zdziwić przy rachunku :)
Wydaje mi się, że przy używaniu zmienia kolor na czerwony, ale wolę się upewnić.

Druga sprawa, to jak zmienić w książce kontaktów, z którego nośnika mają być wyświetlane Karta SIM / telefon. Mam te same numery i w telefonie i na karcie, i przez to w kontaktach wszystkie są zdublowane. Czy można wyłączyć wyświetlania numerów na SIM??

Pozdrawiam,

#153251  autor: Neutrine Ray
 14 lut 2007, 16:06
To ikonka EDGE, oznacza ze znajdujesz sie w zasiegu uslugi, mozesz ja wylaczyc jesli chcesz: *#4777*8665#>Attach Mode Setting>Polacz recznie i restart phona.

Zarzadzanie kontaktami telefonu znajduje suie w menu: 2.8. Mozesz wybrac gdzie zapisywane maja byc kontakty na SIM czy w pamieci phona.

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#153442  autor: VDS
 15 lut 2007, 01:12
Dzięki za pomoc. Jeśli to tylko potwierdzenie bycia w zasięgu sieci to nie przeszkadza i może sobie być :)

Odnośnie kontaktów, to wybór miejsca zapisu znalazłem w instrukcji, ale chodziło mi o wyświetlanie kontaktów w książce. Nokia ma opcje, zę w książce wyświetlane są kontakty tylko z karty sim lub tylko z telefonu albo obie pamięci naraz. W samsungu tego na razie nie znalazłem.

Pojawił się za to nowy problem, z kartą pamięci. Mam zwykłą kartę HAMA 512MB. W programie PC Studio pliki mogę zapisać tylko w pamięci telefonu, a dopiero potem w telefonie przerzucić je na kartę. I tu pojawia się problem, bo o ile obrazki i dźwięki kopiują się na kartę bez problemu, to filmy po skopiowaniu nie dają się odtworzyć. Pojawia się komunikat, że format nie jest obsługiwany (film w MP4). Film z katalogu w telefonie gdzie został skopiowany przez PC Studio śmiga bez problemu, ale po skopiowaniu na kartę już nie. Co ciekawe po ponownym skopiowaniu z karty do katalogu telefonu też nie daje się odczytać.
Co to może być?? Czyżby konwerter formatów w PC Studio zabezpieczał pliki przed dalszym kopiowaniem???

#153445  autor: Neutrine Ray
 15 lut 2007, 01:29
Przelacz telefon w tryb pamieci masowej (menu 9.2.8), podlacz telefon do komputera. W "Moj komputer" pojawi Ci sie dodatkowy dysk, to walsnie pamiec masowa. Wrzuc rzadane pliki. Jesli dalej filmy nie beda chodzily to oznaca to ze na 99% zostaly zle przekonwertowane. Uzyj np. imTOO Converter-a.

#155757  autor: rinleez
 22 lut 2007, 01:13
hmm ... jak nie dziala to znaczy ze karta (c)hama :D

#156157  autor: Neutrine Ray
 23 lut 2007, 14:47
Przyczyna moze lezec rowniez sofcie lub slocie karty. Najpierw nalezy zrobic restet eepromu i ewentualnie flashowanie. Jesli uszkodzenie mechanicznie konieczna moze byc wizyta w serwisie.