• Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #72406  autor: Neutrine Ray
 07 maja 2006, 23:45
Piszcie swoje sugestie i pomysly (nie przesadzajecie jednak, wszytskiego nie da sie zrobic ;)) Liste zostanie przekazana, odpowiednim organom ;)

Pozwole sobie rozpoczac:

1. Regulacja glosnosci dzwonka w key-u (tak jak ma to miejsce w motorolach).
2. Mozliwosc wejscia do menu podczas rozmowy.
3. Nowe trybu podsiwetlenia celem oszczednosci baterii?: wlaczone na 5 sek i
przyciemnione na 5 sek, zmiasat dotychczasowych 15 sek
4. Likwidacja gornego paska "nowa wiadomosc" i rozszerzenie pola, przeznaczonego na
tekst sms-a.
5. Szesc dodatkowych albumow na mp3, dotychczas 4 co daloby, ladne okragle 10 i
obsluge 300 mp3 z pozomu albumow.
6. Sygnal polaczenie i sms-ow w sluchawkach gdy sa podlaczone.
7. Domyslny zapis sms-ow przychodzacych w pamieci telefonu, a nie karty sim
8. Mozliwosc usuniecia daty i godziny z pulpitu.
9. Mozliwosc ustawienia daty i godziny na wyswietlaczu gdy nie jest on zapalony - tak
samo jak ma to miesjce w Sony Ericssonach.
10. Przegladanie zdjec na pelnym ekranie
11. Obsluga mp3 jak dzwonkow sms (z tym moze byc ciezko :/)

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#72410  autor: Gela
 08 maja 2006, 00:06
Oprocz tego co podales
- Zdjecia robione poziomo
- Minimalizowanie odtwarzacza mp3 podczas sluchania
- mozliwosc ustawienia gdzie maja zostac zapisane nagrania video i fotki (karta pam./pam.telefonu)
- wibracje razem z dzwonkiem
- wieksza pojemniosc na JAVE ( ok. 9mb spokojnie wystarczy)
- Mozliwosc wybrania w jakim formacie ma byc nagrywany filmik 3gp/mp4 (ale niekoniecznie)
- funkcja gdzie by sie dalo sprawdzac ile % baterii zostalo tak jak np w SE k750i i szacowany czas do rozładowania baterii.

#72503  autor: Neutrine Ray
 08 maja 2006, 17:16
Leniuszek z Ciebie Gela

- Minimalizowanie odtwarzacza mp3 podczas sluchania

To juz jest, wielozadoaniowy odtwarzacz mp3, pozwala na swopodne wejscie do menu i np. pisaniu sms, odtwarzacz jest w tle.

- wibracje razem z dzwonkiem

Jest juz od dawna

- wieksza pojemniosc na JAVE ( ok. 9mb spokojnie wystarczy)

Aktualnie jest 8mb, mozna ustawic dowolna ilosc, nawet 80mb, ale czy jest sens? ;)

#72585  autor: Gela
 08 maja 2006, 20:45
No ja wiem ale chodzi o to zeby ktos niezapomnial tego wgrac :P Ja narazie mam standardowy soft ale jak bedzie jakis fajny (czyt. np ten) to pomysle o kabelku i sofciku :D

A wasnie moglbys podac ta stronke o softach do d600 ?? bo juz kiedys podawales ale zapomnialem ja juz i ni moge znalezc. cos box. .... tak było

#72627  autor: Neutrine Ray
 08 maja 2006, 22:31
ale te zmiany sa juz w firmawarze, a nie w liscie zyczen! Zgraj soft i mozesz sie nimi cieszyc, przeczytaj dokladnie : http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=6020

Informacje o irmwarach znadziesz tutaj:http://box.szwajcarska.pl/D600/

#104393  autor: tymek
 10 wrz 2006, 14:59
witam! ja bym zostawil softa standardowego (niezbrandowanego) ale jedynie go troche zmodyfikowal:

1.usunalbym polprzezroczysty pasek znajdujacy sie pod data
2.wiecej kresek baterii i anteny
3.przycisk "ok/i" jako "menu" a przycisk "menu" jako "nowy sms"
4.mozliwosc ustawien wygaszacza
5.podczas pisania smsa w trybie t9 mozliwosc edycji juz napisanych slow (zeby je zmienic trzeba usunac i napisac od nowa;/), a takze po nacisnieciu * zeby bylo z duzej litery a nie po dwukrotnym nacisnieciu
6.w menu glownym ikonki moglyby zostac takie same ale zeby bylo wiecej klatek co by dalo nam wieksza plynnosc tych animacji
7.odtwarzacz mp3 dzialajacy w tle
8.przy przegladaniu fotek mozliwosc ustawienia pelnego ekranu (bardzo przydatne)
9.jednoczesnie wibracja i dzwonek
10.przy odtwarzaniu mp3 z karty nie mozna przelaczac utworow (chyba ze dodamy je do albumow) tak jak przy odtwarzaniu mp3 z pamieci telefonu.chyba ze album nie mialby ograniczen do 30 utworow...
11.jesli odblokujemy telefon bez rozsuwania klapki nie mozemy go zablokowac (trzeba rozsunac i zasunac klapke)
12.wiecej funkcji w kalkulatorze (pierwiastek i potegi mile widziane)
13.mozliwosc edycji *.doc i *.xls (niekoniecznie)
14.po zmianie karty sim zeruje sie czas wychadzacych i przychodzacych rozmow;/ po co??
15.mp3 na dzwonek sms.napewno sie da to zrobic ale musialby to zrobic profesjonalista.bo skoro mozna na polaczenia to i mozna na sms.nieprawdaz??
16.wiecej poziomow ustawienia jasnosci podswietlenia
17.przydatna by byla tez np wieksza pojemnosc skrzynki odbiorczej
18.nagrywanie rozmow
19.wiecej motywow (kolorow menu)

wiem ze wiele z tych opcji zostalo juz podanych itd ale moim zdaniem te zmiany w zupelnosci by wystarczyly.panowie z samsunga powinni dawac nam wiecej mozliwosci ustawienia swoich telefonow.zwlaszca za taka cene...ogolnie telefon bajka;D

pozdrawiam

lech kaczynski nie chce juz byc prezydentem...
jutro koronacja...

#104604  autor: pawel_d
 11 wrz 2006, 05:11
tymek pisze:witam! ja bym zostawil softa standardowego (niezbrandowanego) ale jedynie go troche zmodyfikowal:

3.przycisk "ok/i" jako "menu" a przycisk "menu" jako "nowy sms"
5.podczas pisania smsa w trybie t9 mozliwosc edycji juz napisanych slow (zeby je zmienic trzeba usunac i napisac od nowa;/), a takze po nacisnieciu * zeby bylo z duzej litery a nie po dwukrotnym nacisnieciu
7.odtwarzacz mp3 dzialajacy w tle
8.przy przegladaniu fotek mozliwosc ustawienia pelnego ekranu (bardzo przydatne)
9.jednoczesnie wibracja i dzwonek
11.jesli odblokujemy telefon bez rozsuwania klapki nie mozemy go zablokowac (trzeba rozsunac i zasunac klapke)
18.nagrywanie rozmow
pozdrawiam
Te możliwości które zostawiłem w cytacie już są zrobione w modowanych softach

NAJLEPSZE FORUM O TELEFONACH MARKI SAMSUNG <- ZAPRASZAM

#105281  autor: tymek
 13 wrz 2006, 23:25
-przydaloby sie jeszcze pod jakis przycisk przypisac wlaczanie latarki(flasha)
-zeby jeszcze avi'ki i flasha odtwarzal...
-kiedy wlaczony jest odtwarzacz lub menu to na pasku widac godzine.przydalby sie jeszcze poziom baterii i poziom zasiegu

do pawla_d: wiem ze w zmodowanych softach pojawily sie niektore z tych opcji ktore podalem(nawet wiecej niz wyliczyles) ale rzecz w tym ze tam jest troche za duzo tych poprawek.a te poprawki raczej nikomu nie zawadza i w zupelnosci wystarcza...pozdrawiam

lech kaczynski nie chce juz byc prezydentem...
jutro koronacja...