• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #665864  autor: maniek89
 04 paź 2013, 18:47
Witam. Planuje rozdzielić w domu internet mobilny. Przetestuję najpierw działanie takiego układu z kartą Aero2 nie wykluczając zmiany dostawcy bo mój obecny operator przestaje mnie satysfakcjonować. Szukam więc rutera do rozdzielenia internetu koniecznie z obsługą pasma 900mhz. Mam do wydania 200-250 zł. Jeśli da się taniej - będzie miło. Widziałem coś w tym stylu:
klik
lub takiego:
klik
Mam w domu modem huawei e3131 - czy dobrze rozumiem, że wystarczy do takich wyżej wymienionych routerów przypiąć mój modem na usb i internet zostanie rozsiany po całym domu?
Co mogę zakupić w cenie do 250 zł? Proszę o propozycję. Czy znajdzie się cokolwiek z obsługa LTE? ( to tak na przyszłość) Z góry dzięki!

#665872  autor: pipawolowa
 04 paź 2013, 19:38
Jesli chcesz kupic router tp-linka to tylko wersje 1 warto, 2 wersja z linku którego podałes jest dosyc problematyczna przy starciu z aero2 i e3131, (wiem bo sama takowy posiadam) Pozdrawiam.

"Fantazja jest ważniejsza od wiedzy." A Einstein

#665902  autor: maniek89
 04 paź 2013, 23:42
pipawolowa pisze:Jesli chcesz kupic router tp-linka to tylko wersje 1 warto, 2 wersja z linku którego podałes jest dosyc problematyczna przy starciu z aero2 i e3131, (wiem bo sama takowy posiadam) Pozdrawiam.
Cenna uwaga. Dzięki :D
KA pisze:http://www.hurt.com.pl/ro...0-v2,p7940.html - też polecam ten, do tego sprawdzony sklep, błyskawicznie wysłali do paczkomatu.
Też się przyjrzę. Wynalazki w stylu zte mf160 nie są warte świeczki?

#665909  autor: pipawolowa
 05 paź 2013, 02:18
W zte nie warto się pchać(nie maja wsparcia producenta), Celuj w routery marki Airlive.

"Fantazja jest ważniejsza od wiedzy." A Einstein

#666010  autor: maniek89
 05 paź 2013, 19:34
A jakis przyklad?
P.S. Co sądzicie o routerze ASUS RT-N14U?