• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #628311  autor: paulina1xx
 21 kwie 2013, 20:28
Cześć :) mam trochę głupie pytanie, ale mam nadzieję, że jakaś dobra dusza cierpliwie na nie odpowie :) Właśnie kupiłam swojego pierwszego smartfona w plusie z pakietem non stop 1 GB i zastanawiam się czy trzeba jeszcze coś zmienić w ustawieniach telefonu aby internet pobierał się właśnie z tego pakietu czy automatycznie gdy będę włączać przeglądarkę będzie się właśnie z niego pobierało. Może głupie pytanie, ale nie chcę potem dostać gigantycznego rachunku. Z góry dziękuję za odpowiedź :)

#628320  autor: Ramirez
 21 kwie 2013, 20:42
Tylko uwazaj bo te pakiety w plusie to z lekka sa oszukane. Przynajmniej tak było wczesniej w ofertach na karte.
W Plusie masz trzy ustawienia dla internetu - WAP, INTERNET, VIDEO . Te dwa pierwsze sa rozliczane z pakietu. Jak jakis program łaczy sie przez VIDEO to płaci sie dodatkowo poza pakietem. Chyba ze cos ostatnio sie zmieniło ale jakoś wątpię w to :lol:
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2013, 20:43 przez Ramirez, łącznie zmieniany 1 raz.

#628321  autor: user_delete34
 21 kwie 2013, 20:42
Aha, rachunku - spojrzałem: 1 GB non-stop i już miałem powiedzieć, że tam nie ma lejka (czyli nie: non-stop) i po 1 gigabajcie będziesz płacić. ;)
Musisz się łączyć przez punkt dostępowy (APN; do ustawienia w ustawieniach przeglądarki lub sieci/sieci docelowych) "internet" pisane bez cudzysłowu.
Zależnie od tego, co to za telefon, ustawienia mogą być w różnych miejscach. Jeśli planujesz oglądać coś na YouTube, musisz dodatkowo poszukać ustawień strumieniowania (przekazu audio-wideo przez sieć) i tam też ustawić punkt dostępowy "internet". Różne aplikacje też mogą chcieć połączenia z siecią - dla nich musisz wykonać identyczną konfigurację. Bez znajomości telefonu krok po kroku Cię nie oprowadzę; ja umiem poradzić na Symbianie i WP8, o androidzie wypowie się kto inny.

#628322  autor: Ramirez
 21 kwie 2013, 20:44
Tylko nie zawsze da sie zmienic w programie APN VIDEO na INTERNET. I tu moze byc haczyk. To wszystko zalezy od telefonu.

#628325  autor: paulina1xx
 21 kwie 2013, 20:50
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedź! :) A co do telefonu to mam ZTE Blade III (wiem nic specjalnego, ale mam nadzieje, że jako pierwszy smartfon się nada) i on działa na androidzie 4.0.4 :)

[ Dodano: 2013-04-21, 21:00 ]
@Markadiusz: a co się tyczy pakietu jaki wykupiłam to myślałam, że jak mi się ten 1 GB skończy to internet będzie bezpłatny dalej, tyle że dużo wolniejszy. Nie jest tak? Tak jest przynajmniej napisane na stronie plusa :)

#628581  autor: buba1234
 22 kwie 2013, 19:57
Cześć. :P Masz taryfę z tych najnowszych Plus na kartę Więcej? Tam jest 1GB za 13 zł chyba bez lejka.
Na tej stronie pod spodem sa pakiety dla taryfy Plus na Kartę 100MB, 150MB, 500MB z lejkiem 32kb/s.

Napisz jak dużo rozmawiasz, smsujesz, i ile neta potrzeba mniej wiecej na miesiac. Może coś lepszego od plusa wyjdzie ale wszystko zalezy od twoich potrzeb.

edit: czy to jest abonament, czy karta bo sie juz zamotalem?

#628584  autor: user_delete34
 22 kwie 2013, 20:07
buba1234,
paulina1xx pisze:Właśnie kupiłam swojego pierwszego smartfona w plusie z pakietem non stop 1 GB
Umowa, bo w karcie nikt by w Plusie smartfona nie kupował. Zgaduję: "Masz smartfon"? Jeśli tak, to
Plus pisze:Pamiętaj!

Po przekroczeniu określonej ilości danych z Pakietu internetowego Non Stop prędkość transferu może spaść, ale nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów za dalszą transmisję danych na terenie Polski. Jeśli prędkość zostanie ograniczona dostaniesz wiadomość SMS. Pełną prędkość możesz przywrócić dokupując pakiet Plus Internet extra.