Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
28 lutego rozwiązaniu uległa moja umowa z Netią (BSA + WLR). Tego dnia zaraz po północy odłączyli mi Internet. Jednak do chwili obecnej telefon stacjonarny działa w najlepsze. Wie ktoś może czy to normalne? Jak długo powinno trwać odłączenie linii?
A to była Twoja pierwsza umowa w Netii, w sensie czy ją kiedyś przedłużałeś?
Jeżeli pierwsza, to pewnie telefon został aktywowany później niż internet, więc może dlatego telefon później też zostanie wyłączony.
Netia potwierdziła że wszystkie usługi zostały wyłączone 28 lutego i że "aktywność po tym terminie wynika z technicznych aspektów procesu wyłączenia sygnału i zwykle trwa on jeszcze przez pewien czas po dacie dezaktywacji". Ciekawe. Mam ochotę dzwonić z tego telefonu do oporu, ciekawe czy ktoś (i kto) przysłałby mi fakturę.
u mnie w tp z dnia na dzień to się stało.
natomiast o odłączenie kabla należało osobno pisać. - chyba do 2tyg na to czekałem - tak jak to zostało zapowiedziane ze strony operatora
Arizona88 pisze:"aktywność po tym terminie wynika z technicznych aspektów procesu wyłączenia sygnału i zwykle trwa on jeszcze przez pewien czas po dacie dezaktywacji"
Zgadza się, bo nikomu nie chce się lecieć na centrale żeby jedną linię odłączyć .