• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #611143  autor: thonka
 31 sty 2013, 17:00
Jak w temacie.

Wiadomo, że chcą dodatkową opłatę za każde urządzenie podłączone do ich sieci. Dodatkowo życzą sobie 20zł miesięcznie za ich router co dla mnie jest cena śmieszną w czasach, gdy routery kosztują po 60-70zł.

Po sieci krążą legendy o mitycznej karze, za podłączenie routera i via router dodatkowego urządzenia, ale nikt nie potwierdza aby kiedykolwiek została nałożona.

Ktoś się spotkał z takimi cyrkami?

Albo inaczej - ktoś ma MM i własny router?
Jakieś problemy z tym związane?

Jestem na etapie zmiany operatora i dobrze by było wiedzieć o ew. braku takiej możliwości, bo w domu po za 4 urządzeniami po LANie jeszcze idą 2-3 po WIFI...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#611146  autor: DanielR
 31 sty 2013, 17:06
thonka pisze:Albo inaczej - ktoś ma MM i własny router?
Jakieś problemy z tym związane?
Nie. Po cichu "zdradzę tajemnicę", że sama konsultantka/sprzedawca MM na mój rejon podpowiedziała, by tak zrobić. :wink:

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#611148  autor: zygikuleczka
 31 sty 2013, 17:16
thonka pisze:Po sieci krążą legendy o mitycznej karze
W Regulaminie takiej kary nie widzę. Pytanie czy jest wskazana np. w umowie. Co do zasady oni mają Ci świadczyć usługę na Twoim urządzeniu końcowym. Czy takim urządzeniem będzie komp czy router nie ma znaczenia. Zresztą co w sytuacji jak routerem będzie jakiś Twój komp? Karę nałożą? Bez przesady.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#611175  autor: thonka
 31 sty 2013, 19:08
też myślę, że to jakieś bajki ze smokami, a sami tego nie sprawdzają. Nie chce mi się wierzyć, że w czasach gdy telewizor, odtwarzacz bd, konsola, telefon i komputer mają możliwość korzystania z internetu by trzeba było płacić za ich router i jeszcze dodatkowo dopłacać za każde urządzenie...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#611180  autor: marcinj
 31 sty 2013, 19:30
Ja mam własny router w multimedii od kilku lat. Znajomi też mają routery. Nigdy problemów nie było. Ja gościa od multimedii tylko raz w życiu miałem w domu - kiedy podłączał internet (kabel puszczał). A tak przez jakieś 5 lat nie było powodów nigdy wzywać. Jak zmieniałem prędkości na wyższe, to też tylko u siebie coś tam zmieniali.
Internetu przez te 5 lat to może ze 3 razy nie miałem i to na krótkie okresy.

Kolega zmieniał tv z analogowej na cyfrowej to monter przyjeżdżał z multimedii żeby to wszystko podłączyć. Kolega przy okazji poprosił o wymianę końcówki na nowszego typu od kabla koncentrycznego co siedzi w modemie do internetu. Facet wymienił bez problemu a obok modemu stał router. Nic nie powiedział.

Klienci multimedii olewają ten zapis, multimedia też olewa. Ciężko byłoby sprawdzać, a później jeszcze udowadniać ludziom. Ja też sobie nie wyobrażam jak to w swoim domu nie można rozdzielić sygnału.

#611182  autor: zygikuleczka
 31 sty 2013, 19:32
marcinj pisze: Klienci multimedii olewają ten zapis, multimedia też olewa.
To jest jakiś zapis? Gdzie konkretnie? Jaka wysokość tej kary?

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#611186  autor: DanielR
 31 sty 2013, 20:02
To jest jakiś zapis? Gdzie konkretnie? Jaka wysokość tej kary?
Ja tam w swojej umowie nigdzie się takiego zapisu nie dopatrzyłem.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#611198  autor: marcinj
 31 sty 2013, 20:51
Z tym zapisem to źle napisałem, miałem co innego na myśli.

W umowie obecnej czy poprzedniej nie widziałem zapisu o jakiś karach czy informacji, że tylko na 1 komputerze można korzystać.

Ja nie wiem czy multimedia sama nie odeszła od tego skoro nic nie ma w umowie o tym. Chyba jedynie dla takich co na siłę chcą żeby im multimedia zrobiła sama łącze na większą ilość komputerów za dodatkową opłatą i dlatego to mają w cenniku.

#611305  autor: Kaczy
 01 lut 2013, 16:23
Ja od wielu lat korzystam z MM.
Do ich modemu kablowego mam podłączony router. Wszystko działa, MM niczego nie blokuje.

...::: Made for loneliness :::...