Dziś o 9-tej rano dostałem nowego liveboxa .
Po wpisaniu klucza WPA połaczenie zostało nawiązane i wesszłem do panelu konfiguracyjnego .
Kliknąłem tam na "aktual izuj firmware " przez jakiś migała dioda sygnalizująca aktualizowanie softu
ale potem przestała migać iu nie pokazała żadnego komunikatu o tym czy aktualizacja zakończyłas się powodzeniem czy błędem . Weszłem w różne ustawienia , między innymi wyłącxzyłem całkowicie szyfrowanie połączenia .
Po zapisaniu wszystkich zmian w ustawieniach , zrobiłem restart liveboxa, ale po restarcie już nie dało się nawiązać połączenia poprzez WIFI. Pokazywało cały czas komunikat że nie można połączyć się z siecią.
Podłączyłem przewodowy kabel sieciowy i połączenie zostało od razu nawiązane .
Poradziłem się na infolinii 801505505 , tam mi doradzili "twardy" reset i ustawienie wszystkiego od nowa .
Po wykonaniu resetu i wpisaniu w przeglądarce 192.168.1.1 pokazuje mi takie coś
aktulizacja oprogramowania
Kod: Zaznacz całytrwa aktualizacja firmware. W czasie tego procesu niebieskia dioda będzie migać przez 15 minut. Na koniec aktualizacji Livebox automatycznie uruchomi się ponownie
proszę nie wyłączać modemu Livebox oraz nie odpinać kabla telefonicznego, kiedy miga niebieska dioda. Proces ten nie może być przerwany.
Po aktualizacji, zobaczysz informację odnośnie nowych funkcji modemu Livebox
jeśli wystąpią problemy proszę kontaktować się z pomocą techniczną.
I w tym stanie piszę tego posta .
Livebox jest w tym momencie połączony z komputerem kablem sieciowym, ale ikonka WIFI w "trayu" też pokazuje że jest połączenie bezprzewodowe .
Dioda która powinna sygnalizować aktualizowanie firmwaru nie miga wcale .
Czy on naprawdę w tym momencie aktualizuje soft ?
Z jakiego połączenia ja w tej chwili korzystam ; przewodowego czy WIFI
Co mam w tym momencie zrobić ?
Proszę o pilną pomoc

Było ; siemens C 25 , siemens C 65 , motorola C 168 , SE T280I , Samsung D900I. SE HAZEL , PRESTIGIO 4500 , NOKIA 520 , LG G3S .
Teraz jest MOTO X PLAY