Użytkownik
Ranga
Obserwator
w tym momencie mam 3G+ i dalej tylko zielona licho wie czy ten zte mf 195 wogole ma niebiska, zasieg mam na 3 kreski z 5 czasem wszystkie 5 wlasnie to mnie zastanawia, zawsze zielona czy 2g czy 3g czy 3g+ a w t-mobile mowia ze na niebiska powinien swiecic hmm haMarkadiusz pisze:Skoro masz takie kolory diód, to może jest podobnie jak w Huaweiach (ZTE to ZTE, a nie Huawei ZTE), czerwona - błąd, zielona - 2G, niebieska - 3G, niebieska+zielona - 3G+; miga - brak połączenia, świeci - połączenie ustanowione.
Zioło Ci miga?
Pingi będziesz miał w 2G dość wysokie, w 3G powinny się zmieścić w ≤100 ms bez problemu (jak chcesz mieć wiarygodny pomiar to sprawdzaj w konsoli systemowej).
Pamiętaj, że internet mobilny to nie stacjonarka i tu parametry transmisji zmieniają się co chwilę.
Napisałem może, nie miałem w rękach tego modemu.DjSonido.Fresco pisze:3G+ i dalej tylko zielona
Nic nie "miało". Już pisałem, to internet mobilny, tutaj nie ma nic gwarantowanego. Możesz mieć transfer 20/5 Mbps przy pingach 50 ms, możesz mieć 0,05/0,01 Mbps przy pingach 4 s.DjSonido.Fresco pisze:a mialo tak fajnie dzialac