Dzwonili do mnie, że chcą mi przypisać nr stacjonarny do linii. Jeśli nie będę chciał używać tego nr to po 6 m-cach mogę zawiesić i cena spadnie z 30 do 20zł/m-c. Powiedzieli, że do 2 tyg wyślą regulamin. Co to jest? Chcą mi nr socjalny założyć? Miał ktoś podobny telefon?
teraz pewnie placisz pelne 29zl za utrzymanie linii choc stacjonarnego nie masz.
po zawarciu umowy na telefon stacjonarny bedziesz mogl zawiesic linie za ok. 21,5zl.
problem w tym, ze musisz podpisac umowe, a najtansza opcja umowy terminowej w orange to dzisiaj 34zl za sam tylko numer na 24 miesiace.
czego Ci nie powiedzieli, to to, ze przy zawieszeniu linii zawiesza sie tez bieg czasu umowy, a zawiesic mozesz max. na 12 miesiecy.
tak wiec masz pol roku numer i placisz min. 34zl, potem zawieszasz na 12 miesiecy, pozniej musisz na min. miesiac odwiesic linie i znow zaplacic 34zl, i znow mozesz ja zawiesic.
czy to oplacalne? zaplacisz wiecej przez pierwsze 6 miesiecy o 31zl. potem przez 12 miesiecy mozesz zaoszczedzic 90zl. w 18 miesiecy oszczedzasz wiec 59zl co daje jakies 3,3zl miesiecznie i masz jeszcze nastepne 18 miesiecy umowy platnej po 34zl... nawet jak zawiesisz ponownie na 12 miesiecy numer to w nieskonczonosc tego raczej chyba robic nie bedziesz...