Witam.
24.08. stawiłam się w salonie w celu przedłużenia umowy.
Do tej pory jeżeli chodzi o telefon stacjonarny była umowa już na czas nieokreślony z planem (abonamentem)jakimś standardowym (przestarzałym już, ponieważ taki był wybrany od początku założenie telefonu - z może 10 lat temu)
Natomiast umowa dotycząca Neostrady miała ważność do 30.09.2012r.
I teraz tak Pani w salonie Orange zaproponowała mi wybranie promocji na telefon domowy stacjonarny o nazwie " Plan DoMowy Na Co Dzień +) i taki też wybrałam i podpisałam tą umowę.
Mam mieć w tym planie niższy niż obecnie abonament oraz 60 darmowych minut w ciągu miesiąca na wybrany numer.
Teraz tak tylko się zastanawiam, czy wszystko jest w porządku, to znaczy jak rozumiem obowiązywać mnie będzie o 1.09.2012 ta nowa umowa i ten Plan domowy na co dzień?
Tamta umowa abonament na czas nieokreślony zostaje wycofany i ta obowiązuje?
Tak się pytam, bo mi koleżanka coś mówiła czy aby nie było czasem tak, że jak nie wypowiedziałam tamtej umowy na czas nieokreślony to będę płacić podwójnie?
Jak to z tym jest?
Bo moim zdaniem to to jest aneks do tej starej umowy na czas nieokreślony i taki tez jest tytuł tej nowej umowy. "aneks do umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych"
Druga sprawą o jaką chciałabym zapytać to nowa umowa na Neostradę.
Tu również przedłużyłam na dwa lata, z tym, że do tej pory miałam 1mb a teraz mam 10mb i płacę w sumie mniej.
Umowę podpisywałam w salonie Orange i chciałabym zapytać czy w takim przypadku należą mi się gadżety??
Bo słyszałam, że za przedłużenie umowy można dostać aparaty foto, DVD, nawigacje czy inne fanty...
Liczę na Państwa podpowiedzi.