• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #575627  autor: wlodarek1
 17 sie 2012, 18:18
Wczoraj zadzwonił do mnie konsultant który zachęcał mnie abym przeszedł z telefonem i internetem stacjonarnym z powrotem po 4 latach z orange do tpsa .
Powiedział mi że w myśl najnowszej promocji NEO do 10 Mb/s + telefon VOIP będą mnie kosztować ... 69 zł przy umowie na 1 rok .
Wydaje mi się że ta oferta jest aż za atrakcyjna i zadzwoniłem na infolinię neostrady 080150505 i zapytałem konsultanta na infolinii czy rzeczywiście jest taka oferta pakietowa .
Odpowiedział mi że nie ma i że prawdziwa cena za taki pakiet jak mówię to ... 89 zł .
Nie wiem więc teraz kto mówi prawdę a kto kłamie .
Weszłem na stronę orange.pl , zalogowałem się numerem swojego dsl-a , zaznaczyłem "przedłuż umowę " i na wygenerowanej następnej stronie zaznaczyłem "telefon i internet stacjonarny " i
wyszło z tego 69 zł . Ale gdy zacznie się sprawdzanie ceny za komplet neo+voip w innym miejscu na tej samej stronce orange to wychodzi 89 zł . I teraz już nie wiem gdzie jest prawda ; czy przenoszący stacjonarny telefon i internet z orange do tpsa ma płacić 69 czy 89 zł . Z góry dziki za pomoc w ustaleniu prawdy

Było ; siemens C 25 , siemens C 65 , motorola C 168 , SE T280I , Samsung D900I. SE HAZEL , PRESTIGIO 4500 , NOKIA 520 , LG G3S .
Teraz jest MOTO X PLAY

#575661  autor: Vieslav
 17 sie 2012, 21:50
Może zamiast 89zł usłyszałeś 69zł. Poza tym neostrada do 10mb/s kosztuje teraz 49zł więc po kombinowaniu możliwe, że wyjdzie za 69zł wszystko.

#575716  autor: Arturos
 18 sie 2012, 08:59
Nowa moc internetu i rozmowy w opcji do 10 Mb/s przy umowie na 24 mc kosztuje 89 zł czyli neo+voip
wlodarek1 pisze:Weszłem na stronę orange.pl , zalogowałem się numerem swojego dsl-a , zaznaczyłem "przedłuż umowę " i na wygenerowanej następnej stronie zaznaczyłem "telefon i internet stacjonarny " i
wnioskuję że kolega ma Freedoma i WLR Orange więc sprawdza dwie różne oferty

Pozdrawiam Arturos

#576063  autor: Orange Ekspert
 19 sie 2012, 21:01
Witam, potwierdzam informację, że Neostrada z tel Voip przy prędkości do 10Mb na 24 miesiące, kosztuje 89,01 zł z Vat.

#576243  autor: wlodarek1
 20 sie 2012, 17:41
Dzięki wszystkim za porady :D
Można się tylko zastanawiać , dlaczego w orange wsadzają na infolinię niekompetentnych konsultantów którzy mówią nieprawdę :?:
W ciągu kliku dni mają mi dostarczyć nową umowę , ale będę musiał chyba odmówić jej podpisania skoro cena będzie inna niż obiecana przez konsultanta :x

Było ; siemens C 25 , siemens C 65 , motorola C 168 , SE T280I , Samsung D900I. SE HAZEL , PRESTIGIO 4500 , NOKIA 520 , LG G3S .
Teraz jest MOTO X PLAY

#576252  autor: Maniek99
 20 sie 2012, 17:57
@wlodarek1
Na pewno trzeba uważać na telefony od opa.
Bo to zwykli naganiacze, często z jakichś zewnętrznej firm.

Jeżeli sam dzwonisz i uśrednisz to przez kilku konsultantów, to jest szansa że będzie to prawda. A najlepiej o takie rzeczy pytać przez formularz na koncie abonenta, żeby w razie czego mieć dowód.

#576475  autor: Orange Ekspert
 21 sie 2012, 16:21
Jeżeli nie masz pewności co do oferty przedstawianej przez osobę dzwoniącą, rada Maniek99 jest słuszna. Zawsze można skontaktować się z nami przez formularz na facebook'u lub przejrzeć ofertę na naszej stronie.

#576480  autor: Sig
 21 sie 2012, 16:39
Orange Ekspert pisze:Jeżeli nie masz pewności co do oferty przedstawianej przez osobę dzwoniącą, rada Maniek99 jest słuszna. Zawsze można skontaktować się z nami przez formularz na facebook'u lub przejrzeć ofertę na naszej stronie.
Czy naprawdę wszystko musi się odbywac przez Facebook? To żenujące...

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#576635  autor: sosen
 22 sie 2012, 08:50
oczywiście że nie. Masz wiele form kontaktów. A co wybierzesz to już Twoja sprawa. Tutaj raczej ktoś podaje jedną z wielu opcji.... nie chcesz? nie musisz korzystać. Twój wybór. Ja osobiście wolę tego typu formy kontaktu niż np. telefoniczny kontakt z BOK. Co kto lubi.

#577496  autor: alex1155
 25 sie 2012, 11:24
Słuchajcie ile kosztuje Przy przejściu z netii pakiet funpack z podstawowymi kanałami , internetem do 10mb i nieograniczonymi rozmowami. W jednym salonie usłyszałem 104miesięcznie , w drugim konsultantka upiera się, że 79zł miesięcznie.

#577506  autor: Orange Ekspert
 25 sie 2012, 12:04
alex1155 pisze:Słuchajcie ile kosztuje Przy przejściu z netii pakiet funpack z podstawowymi kanałami , internetem do 10mb i nieograniczonymi rozmowami. W jednym salonie usłyszałem 104miesięcznie , w drugim konsultantka upiera się, że 79zł miesięcznie.
@alex1155 aktualny cennik odnośnie wybranej przez Ciebie oferty znajdziesz na naszej stronie http://oran.ge/Nw9exc

#577590  autor: Arturos
 25 sie 2012, 18:49
alex1155 pisze:Słuchajcie ile kosztuje Przy przejściu z netii pakiet funpack z podstawowymi kanałami , internetem do 10mb i nieograniczonymi rozmowami. W jednym salonie usłyszałem 104miesięcznie , w drugim konsultantka upiera się, że 79zł miesięcznie.
104 kosztuje jeżeli zmigrujesz z telefonem stacjonarnym do voip
79 kosztuje jeżeli zostawisz stacjonarny i dobierzesz FunPacka z nowym numerem internetowym

Pozdrawiam Arturos

#577602  autor: maniek
 25 sie 2012, 19:31
Kilka dni temu sprawdzałem ile może kosztować pakiet neo + voip i na stronie kosztował 59.77. Zadzwoniłem do BOK i okazało się, że jest błąd na stronie tak więc pewnie podobnie było i tym razem. Cena tego pakietu to 89 zł.

#577731  autor: wlodarek1
 26 sie 2012, 13:21
2 dni temu znów zadzwoniła do mnie pani z infolinii i znów namawiała mnie do powrotu do tpsa
Przedstawiła mi taką "atrakcyjną" ofertę ; umowa na 12 m-cy neo+ do 10 Mb/s + VOIP +
livebox[opłata 10 zł/mc] - razem 109 zł/mc + 60 zł za aktywację :-D
Grzecznie podziękowałem .....
W piątek 5 X znów do mnie zadzwoniła konsultantka i namawiała mnie do neo do 20 Mb/s+voip za 99 zł przy umowie na rok . Zgodziłem się na takie warunki i po tygodniu 12 X adzwoniłem na infolinię 801505505 , zapytałem czy mają tam odnotowaną w systemie moją sytuację , i kazało się że w "systemie" nie ma żadnej wzmianki o tym że ja tydzień wcześniej zgodziłem się na przejście z orange do tpsa . Czy więc oni wzyscy mnie okłamują czy ja coś robię źle :?:

[ Dodano: 2012-10-21, 14:34 ]
Wreszcie w zeszły piątek trafiłem na kompetentnego konsultanta , nazywał się Gołota.
W środę 17X dostałem jużnową umowę na neostradę do 10 mega .
Do umowy jest dołączony aneks w którym piszą coś tam o nowym brzmieniu paragrafów dotyczących rejestracji usługi . I w tym aneksie wstawili moje imię i nazwisko i miejsce świadczenia usługi ...
gdzieś w Tuchowie na ulicy Mickiewicza 29D ..... Nawet nie wiem gdzie to jest ten Tuchów .Skontaktowałem się z panem Gołotą i obiecał przysłać poprawiony aneks z prawidłowym adresem .....
Uważam że po tym co ostatnio przeszłem ; telefony niekompetentnych konsultantów ,
błędy w aneksie, stracone na to nerwy i czas - należy mi się od szefów TPSA jakieś zadośćuczynienie .
Jeśli kierownictwo TPSA ma trochę honoru i kultury w prowadzeniu biznesu to prosiłbym ich o to by mi
przełączyli telefon stacjonarny i internet z ORANGE do TPSA teraz na początku listopada a nie dopiero w grudniu , bez jakichkolwiek karnych opłat za wcześniejsze zerwanie umowy .
Umowa na internet FREEDOM kończy mi się 25 listopada a na telefon orange stacjonarny - teraz za 4 dni czyli 25 października . Uważam więc że przełączenie mnie z początkiem listopada z orange do tpsa byłoby odpowiednią nagrodą , za ten ich bałagan i stracone nerwy .
Ciekawe czy ktoś z orange/tpsa się odezwie ?

Teraz jest MOTO X PLAY