• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #568271  autor: asik
 17 lip 2012, 13:35
Witam
Otóż moją mamę odwiedzili właśnie pracownicy Telestrady. Coś tam mówili że w netii zmieniają się faktury i oferują zniżkę na abonament współpracują z netią tylko trzeba podpisać nową umowę no i umowa została zawarta. Teraz moje pytanie czy znacie ta firmę jakieś opinie o niej czy umowa z netią ulegnie rozwiązaniu i będę musiał płacić karę bo do końca jeszcze zostało kilka miesięcy ? czy może będę miał 2 umowy na telefon i obie trzeba będzie płacić ?
No i jeszcze jedna sprawa telefon w netii jest podpisany na tatę w umowie z telestradą też jest wpisany tata a nie jest podany nr dowodu osobistego bo nie było skąd spisać i by uzupełnić te dane mają dzwonić wieczorem czy jeśli nie zostaną uzupełnione te dane umowa uważana jest za nie ważną ?

#568272  autor: Spioszek
 17 lip 2012, 13:43
Jeśli przenosisz nr od jednego operatora do drugiego i we wniosku nie zaznaczysz ze chwila przejścia jest z końcem umowy u obecnego operatora, to nowa firma ci zerwie odrazu z tym starym operatorem umowe a ty zapłacisz kare Netii za wcześniejsze zerwanie umowy.

#568276  autor: Sig
 17 lip 2012, 13:48
Czy to aby nie są goście od Multimo?

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#568278  autor: Maniek99
 17 lip 2012, 13:49
W ciągu 10dni od podpisania masz czas na rezygnację z tej umowy.
Jeżeli nie chcesz rezygnować z Netii, to ich o tym poinformuj.

Co prawda kara za zerwanie samego telefonu nie jest jakaś mega wysoka, ale jeżeli teraz masz pakiet to może być różnie.

#568282  autor: asik
 17 lip 2012, 13:55
właśnie mam pakiet z internetem
a jeśli chodzi o ten nr dowodu bo nie jest pdoany i jak będą dzwonić wieczorem jakbym im tego nie podał i powiedział że odstępuję od umowy to wystarczy czy trzeba wysłać pismo ?

#568286  autor: Maniek99
 17 lip 2012, 13:57
@asik
Rozmowę mogą olać, trzeba wysłać pismo.
Zadzwoń do Netii i zapytaj jak to u ich wygląda, czy mogą zablokować przejęcie usługi i ile by cię kosztowało gdyby się im nie udało.

#568288  autor: asik
 17 lip 2012, 14:00
podrzuciłby ktoś wzór takiego pisemka

#569741  autor: maniek
 23 lip 2012, 18:30
asik pisze:podrzuciłby ktoś wzór takiego pisemka
Napisz, że odstępujesz od umowy i tyle. Oczywiście podaj dane abonenta i nr umowy.

#570562  autor: wiktorskora
 27 lip 2012, 11:41
Treść odstąpienia powinna wyglądać tak:

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy, zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa

Odstępuje od umowy nr ..... dotyczącej numeru telefonu ....
Ponieważ w Dialogu mam niedoskończoną umowę promocyjną

wniosek należy kierować na adres:

Telestrada S.A.
ul. Puławska 182
02-670 Warszawa

#570570  autor: Mordrag
 27 lip 2012, 12:00
asik, od telestrady trzymaj się z daleka. To zwykli oszuści i wcale nie współpracują z Netią, a abonament na pewno będzie droższy :D

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D
 #571011  autor: marcinkoleksl
 29 lip 2012, 18:26
skąd wiesz, ze na pewno będzie droższy? osobiście mam już parę lat net z Multimo (grupa kapitałowa Telestrada) i sobie chwale. teraz się zastanawiam nad przeniesieniem tel. bo mam go tylko dla netu a place tpsa 32 pln prawie. w multimo jest socjalny za 29,99 i dostane chyba zniżkę na net 20 pln, wiec będę płacił za 20 mega tylko niecałe 55pln. ale o szczegóły muszę dopytać.
co do samego wątku, to niestety, należy uważać - jak się nie bedzie opłacało, odstąpcie od umowy z Telestrada (czy multimo w końcu, bo sama Telestrada indywidualnych ponoć nie obsługuje).
pytanie do znawców - w multimo można, tak jak w tpsa zablokować w stacjonarce numery premium, z zagranica itp? na ich stronie nie ma nic takiego. w cenniku jest info np. o poczcie głosowej. nigdzie info czy można to wyłączyć itp....

#571017  autor: Maniek99
 29 lip 2012, 19:02
@marcinkoleksl
Blokadę premium narzuca ustawa i powinna być to usługa bezpłatna.
Blokada połączeń zagranicznych, to już widzimisię operatora.

#571021  autor: maniek
 29 lip 2012, 19:27
Mordrag pisze:abonament na pewno będzie droższy
Możesz nie wprowadzać ludzi w błąd? Nie znasz oferty operatora a już wiesz, że abonament na pewno będzie droższy.
marcinkoleksl pisze: place tpsa 32 pln prawie. w multimo jest socjalny za 29,99 i dostane chyba zniżkę na net 20 pln, wiec będę płacił za 20 mega tylko niecałe 55pln. ale o szczegóły muszę dopytać.
Rabat przyznawany jest od abonamentu telefonicznego za min.36 zł lub 39 zł.
marcinkoleksl pisze:sama Telestrada indywidualnych ponoć nie obsługuje
Obsługuje
marcinkoleksl pisze:pytanie do znawców - w multimo można, tak jak w tpsa zablokować w stacjonarce numery premium, z zagranica itp?
Można. W tym celu zadzwoń na infolinie lub napisz @

#571030  autor: Mordrag
 29 lip 2012, 20:07
maniek, to sprawdź geniuszu koszt rozmowy za minutę, sposób naliczania co minutę itp. :-D ale taki durny człowiek jak ty tego nie sprawdzi, bo wszystko widzisz krótko. Pewnie nabraliby Cię na abonament za 5 zł gdzie koszt za minutę wynosi 5 zł, a połączenie naliczane jest z dokładnością do 3 minut :-D Tak jak to Telekomunikacja NOVUM zarabia na kretynach, starszych ludzi pominę, bo kojarzą telekomunikację novum z TP, ale tych bardziej świadomych. W wspaniałej novum macie abo za 30 zł gdzie jest 60 darmowych minut naliczanych MINUTOWO, a jak skończą się wam minuty to płacicie ponad 50 gr za minutę rozmowy :mrgreen: Cóż o takich klientach można powiedzieć, potrzebni idioci :)

Więc piszesz, że nabrałbyś się na 50 gb internetu mobilnego za 50 zł naliczanego z dokładnością do 50 mb ? :mrgreen:

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#571057  autor: maniek
 29 lip 2012, 21:47
Mordrag tak się składa, że znam ofertę Telestrady od podszewki i wiem co napisałem. Mało tego miałem telefon w TP i popatrz jakoś dziwnym trafem teraz płacę mniej! W rynku telekomunikacyjnym czuję się jak ryba w wodzie bo zawodowo się tym zajmuję. No ale niech ci będzie, ty wiesz lepiej geniuszu. Reszty twojego posta nie chce mi się komentować..

#571079  autor: Mordrag
 29 lip 2012, 22:16
maniek, owszem znasz od podszewki. Praca jako telemarketer telestrady bywa frustrująca nieprawdaż ? :-D

#571104  autor: maniek
 29 lip 2012, 23:22
Skąd ci do głowy przyszło, że jestem pracownikiem telestrady. Dla twojej wiadomości powiem ci tylko tyle, że ci co muszą kontrolować operatorów, muszą znać kompleksowo ich oferty.Teraz chyba zgadniesz gdzie pracuję :wink:
 #571278  autor: marcinkoleksl
 30 lip 2012, 20:15
ten rabat na net na pewno jest tylko w droższych abo? bo jak wejdę w konfigurator usług, to mogę wybrać abo socjalny + net i wychodzi zniżka. chyba nie maja bubla na swojej stronce www.
wysłałem maila do multimo, oddzwonią i powiem, czego się dowiedziałem. regulaminy tez są zakręcone. w tym abo socjal rozpoczęcie rozmowy to 25 groszy. jest w nim 30 minut bezpłatnych, już nie napisali, czy w tych bezpłatnych jest jakaś oplata za inicjacje połączenia.
--------
31-08-2012:
socjalnego nie mogę zamówić, bo on nie jest realizowany na łączu kablowym, tylko na gsm. wiec zostaje 54,99 za 20mb + 36,39 za abonament (już nie pamiętam nazwy pakietu). umowa na 2 lata. wiec z 20 pln oszczędności robi się 14. ale i tak nie jest źle.
gratis (niby - hehe) dostane maxcom 709 + router 8840t. dobre i to - portal aukcyjny czeka ;)
poziom blokady można wpisać w zlecenie przeniesienia numeru (od W01 do W11). oczywiście na stronie www o tych opcjach nic nie ma. mają dosłać na maila. także abo w multimo od 1 października, tańszy net od 1 września.

#571690  autor: eRzecznik
 01 sie 2012, 21:15
Witam.
Jestem eRzecznikiem Grupy Telestrada. Specjalnie aby udzielać
Państwu informacji i pomagać, firma telestrada powołała eRzecznika.
Każda osoba Która podpisała umowę, ma prawo do odstąpienia od
niej bez żadnych konsekwencji w ciągu 10 dni.
Każdy czujący potrzebę może zadzwonić na infolinie: 801 080 321
bądź napisać email na adres [email protected] ,
aby zweryfikować i rozwiać wątpliwości.
Pozdrawiam

eRzecznik Grupy Telestrada
Grzegorz Jasiński

#571699  autor: Maniek99
 01 sie 2012, 22:13
@eRzecznik
Czy formularz zamówienia na WWW działa poprawnie?
Chodzi o zniżkę na sam net, jeżeli nie zamawia się nic więcej (niezależnie od długości umowy).