• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #565290  autor: ciekawy
 04 lip 2012, 20:25
Ktoś wie czy to prawda, że T-Mobile wprowadziło od 4.lipca.2012 ofertę mobilnego netu z 1GB za w zależności od umowy ponad chyba 7 zł i w krótszej umowie za około 10 zł ?

Jak ktoś coś wie to niech się pochwali albo jakiś link bo na stronie netowej T-Mobile jakoś nie mogę tego znaleźć.

Do Admina, umieszczam ten temat tutaj bo nie wiem czy to jest oferta na abonament czy na kartę.

#565293  autor: Ruben
 04 lip 2012, 20:31
ciekawy, tutaj news o tym
http://telepolis.pl/news.php?id=25650

#565298  autor: KC-KARLOS
 04 lip 2012, 20:44
Średnio opłacalne, bo umowa nawet na 4 lata, ale cena dobra. No i trzeba być klientem T-Mobile. Fajna opcja dla tych, co wyjeżdżają, albo jako awaryjny dostęp do neta.
Jest jeszcze oficjalny myk: spłacasz od razu te trzysta ileś zł (nadpłata) i masz spokój, bo należności za fakturę są rozliczane z nadpłaty. Zyskać można modem od 1 zł.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#565299  autor: thonka
 04 lip 2012, 20:46
7zl dobra cena, ale dlugosc umowy to lekka przesada. tyle, ze to oferta z modemem.

do placenia rachunkow i czytania wiadomosci na wsi moze sie nadac. do wiekszych szalenstw niekoniecznie.
no i trzeba byc juz ich klientem co nie kazdego moze dotyczyc.

niestety na stronie regulaminu nie ma i nie ma tez cennika urzadzen jednak kara 300zl w kazdym przypadku nakazywalaby myslec o jakichs starych modemach, gdy aktywacja bez promocji to 200zl...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#565301  autor: KC-KARLOS
 04 lip 2012, 20:49
thonka, podejrzewam, że będą wciskać modemy warte do ok. 100-120 zł, np. Huawei E173 (podobny model do tego z Play), albo modemy o ograniczonej dostępności.
Dobrze, że można też wybrać wariant umowy na 3 lub 2 lata (nieco wyższe abonamenty, ale nie za drogo).
Czuję coś, że jeśli ktoś ma zarejestrowaną kartę T-Mobile Tak Tak nie skorzysta z oferty.. Chyba, że się mylę.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#565319  autor: UndiscloseD
 04 lip 2012, 21:23
Karlos20,
Wydaje mi sie, ze klient w rozumieniu T to taki, ktory ma abonament lub mixa, a wiec zarejestrowany uzytkownik TT z tego nie skorzysta.

#565323  autor: Kryniczanin
 04 lip 2012, 21:33
Ja dzisiaj nabyłem E353 za 1pln. Salony mało wiedzą dużo więcej wiedziałem od nich cennika modemów brak - system pokazuję cenę i trafił mi się nr bc z prefiksem 602 :mrgreen:

[ Dodano: 2012-07-04, 21:39 ]
Prepaidowcy zapomnijcie. Potrzeba przedstawić ważną umowę / aneks na mix/abo z tym że z tego co wiem nawet sama oferta Stacjonarna T czy inny bc abo też wystarcza.

#565348  autor: ciekawy
 04 lip 2012, 22:15
Ruben,Karlos20
wiem, że był o tym news na telepolis ale nie było chyba szczegółów np ile kosztuje modem, jaki to jest model modemu czy tylko jeden czy więcej jest modemów do wyboru, na stronie T-Mobile też jakoś nie ma takiej informacji albo nie umiem jej znaleźć, w ogóle na stronie T-Mobile nie znalazłem informacji na temat tej oferty.
ten net by był dobry jako opcja awaryjna, ale jeśli jest prawdą,że mogą z tej oferty skorzystać tylko osoby z umowami w sieci to do kitu, to już lepsza byłaby oferta 2GB za około 20 zł bez modemu w umowie na 12 miesięcy i to opcja dla wszystkich nie tylko dla klientów.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2012, 22:21 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#565350  autor: thonka
 04 lip 2012, 22:18
ciekawy, wiekszosc ofert dla klientow jest tylko dla tych ktorzy sa na umowach terminowych.

a na stronie jeszcze nie ma tych informacji. w salonach tez niewiele o tym wiedza poki co. moze jutro bedzie lepiej.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#565359  autor: ciekawy
 04 lip 2012, 22:28
jeśli rzeczywiście ta oferta 1GB byłaby tylko dla obecnych klientów to do kitu bo sieć chciałaby zarobić na tych na których już zarabia, a przejść do T-Mobile nie wchodzi w gre bo mniej minut w abonamencie daje od Play, bo mniejszy limit na net, więc w ogóle nie ma mowy o przejściu do T-Mobile, jeśli nie będzie można skorzystać z tej oferty to trudno, może w Plusie znajdzie się jakaś ciekawa oferta netu awaryjnego z niską ceną. moim zdaniem jeśli sieć T-Mobile nie udostępni tego netu dla wszystkich to strzeli gola do swojej bramki bo ograniczy sobie dopływ gotówki do klientów którzy może nie chcą tego netu i uniemożliwi klientom spoza sieci skorzystanie z tego netu.
gdyby to rzeczywiście było tylko dla obecnych klientów to już lepszą opcją byłaby sama karta sim z abonamentem 19,90 zł za 2GB limitu z umową na 12 miesięcy.

#565369  autor: UndiscloseD
 04 lip 2012, 22:43
ciekawy,
Najlepiej jakby to bylo na zasadzie internetu stacjojarnego, tzn jest dostepny dla wszystkich, ale dla stalych klientow jest taniej o 10 zl. Tak tez powinno byc tutaj, czyli nowi klienci tez moga skorzystac, ale zaplaca ciut wiecej niz stali abonenci. Oczywiscie nie mam na mysli kwoty 10 zl, ale, np do 5 zl.

#565382  autor: ciekawy
 04 lip 2012, 22:56
tak, jak już sieć musi promować klientów to stali mogli by płacić 5 zł za to samo co klienci nie będący klientami T np 9 zł i by to jakoś uszło, no ale jeśli to prawda, że trzeba być klientem, żeby móc skorzystać z tej opcji to sieć T sama pozbawia się dochodu bo ludzie którym zależy na największej ilości minut i na największym limicie netowym nie przejdą do T z Play bo w końcu od tego jest sieć komórkowa,żeby z niej korzystać, im mniej minut, im mniejszy limit na net tym mniej można korzystać, więc po co ci którzy mają dobre warunki mają przechodzić na gorsze warunki, a net za 9-10 zł jako awaryjny byłby dobry tylko,że jak już wcześniej napisałem sieć T kieruje się moim zdaniem dziwną polityką.

#565387  autor: UndiscloseD
 04 lip 2012, 23:05
No po ostatniej akcj z platnymi kodami ussd to ich polityka wydaje sie dziwna. Teraz jeszcze ta oferta- co z tego, ze dobra skoro nie dla wszystkich...
Zazwyczaj jakies nowe oferty byly przystosowane tak, aby mogl z nich skorzystac kazdy. Ale to nie wszystko. Ostatnio z faktura dostalem mega hiper super kupon rabatowy na abo przez pol roku. Ale jak sie wglebilem w szczegoly to sie okazali, ze mozna z niego skorzystac tylko przy nowej aktywacji.

#565394  autor: thonka
 04 lip 2012, 23:13
ciekawy, proste - nie chcesz sie przenosic - nie skorzystasz, a Ty prezentujesz postawe, nie dajecie tyle co w play to jestescie beznajdziejni choc oferta internetu mocno Cie ciekawi.

nie mozna miec wszystkiego.
chcesz zostajesz w play i obchodzisz sie smakiem.

nie wiem tez skad zalozenie, ze ludzie nie beda chcieli przechodzi z play... przeciez to nie jest wabik na playowcow, a po prostu internet dla obecnych abonentow nie majacy nic wspolnego z zacheceniem do przejscia na abonament to TM...

#565398  autor: ciekawy
 04 lip 2012, 23:21
mi się nie podoba takie pójście na łatwizne czyli jesteś już klientem, płacisz regularnie rachunki to sieć będzie z ciebie wyciągać tyle kasy ile się da, to samo sieć może osiągnąć udostępniając ofertę dla wszystkich zainteresowanych,bo nie uwierzę, że wszyscy klienci będą zainteresowani tym netem,klienci jak ja, którzy są zadowoleni ze swojej sieci bez względu na to czy się nazywa PLAY czy Plus czy Orange i nie chcą zmieniać sieci nie mogą skorzystać z tej oferty czyli tym samym nie mogą zostawić swoich pieniędzy w sieci T, nawet jeśli T się boi, że da modem i się koszty nie zwrócą bo klient nie zapłaci to jaki problem, żeby zrobił taki T ofertę z samą kartą SIM, modemy nie są takie drogie, można je kupić nawet w salonie PLAY bez simlocka, a jak ktoś ma net na abonament to może mieć modem po umowie, która minęła, przy nowej umowie czy aneksie czyli przedłużeniu może wziąć kolejny modem więc oferta netu z samą kartą sim też nie byłaby dla takich ludzi żadnym problemem. jeśli T myśli, że klienci przejdą z innych sieci do T to się myli, ja np nie przejdę bo uważam to za swojego rodzaju zmuszanie mnie,żebym wybrał T jeśli chcę skorzystać z tej oferty, a tego nie zrobię bo w T miałbym gorsze warunki niż mam w Play i jeszcze skoro ma być płatne sprawdzenie stanu konta to ludzie o czym w ogóle mowa, niech T wydaje jeszcze więcej na bezsensowne reklamy, które nic nie wnoszą i może zacznie pobierać opłaty za zalogowanie się do sieci, za przelogowanie się z nadajnika na nadajnik, za odebranie sms-a, za odebrane połączenie.
co do tego kuponu rabatowego to dla mnie było oczywiste zanim doczytałem do końca tego zdania, że to kupon dla nowej aktywacji, tylko zamiast dawać warunki dobre tylko przez pół roku czy trzy miesiące to ja bym wolał większą liczbę minut w abonamencie T i większy limit na net niż upust na abonament przez te sześć miesięcy.

[ Dodano: 2012-07-04, 23:29 ]
thonka pisze:ciekawy, proste - nie chcesz sie przenosic - nie skorzystasz, a Ty prezentujesz postawe, nie dajecie tyle co w play to jestescie beznajdziejni choc oferta internetu mocno Cie ciekawi.

nie mozna miec wszystkiego.
chcesz zostajesz w play i obchodzisz sie smakiem.

nie wiem tez skad zalozenie, ze ludzie nie beda chcieli przechodzi z play... przeciez to nie jest wabik na playowcow, a po prostu internet dla obecnych abonentow nie majacy nic wspolnego z zacheceniem do przejscia na abonament to TM...
Ludzie, którzy są w Plus, Orange, PLAY mogliby z tego skorzystać, a T mógłby na tym zarobić więcej, tymczasem T dopuszcza tylko klientów do tej oferty, czyli sam sobie ogranicza zyski. Jeśli miałbym brać abonament w T, żeby wziąć potem ofertę 1GB to już wolałbym wziąć ofertę 2GB za około 20 zł bez komplikacji dostępną dla wszystkich z umową na rok, smakiem musiałbym się obejść w sytuacji kiedy w T miałbym mniejszą ilość minut do wykorzystania i mniejszy limit na net.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2012, 23:33 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

#565402  autor: thonka
 04 lip 2012, 23:30
Ty sie troche za bardzo troszczysz o portfele obecnych abonentow TM...

to ma byc wlasnie oferta dla abonentow TM i koniec i zadne lamenty tu nie pomoga, ze Tobie sie wydaje jak powinno byc. a, ze Tobie nie chce sie przenosic z play, bo tam Ci wygodnie - jeszcze raz napisze. to nie zacheta do przeniesienia numeru tylko na dodatkowa aktywacje juz obecnych abonentow i od lat takie oferty byly.

i naprawde nie beda plakac, ze nie przejdziesz do nich z Play... zbyt roszczeniowa postawa.
a z reszta belkotu juz w ogole nie bede polemizowac, bo twoje opinie o 4gr za sprawdzenie konta (w ofercie ktora i tak nie moze oczestniczyc w tej promocji) czy inne bezsensowne pomysly to nic innego jak pospolite spamowanie i zostaw je dla siebie, bo znow uskuteczniasz glupie pisanie tak jak z koniecznoscia brania az 1GB internetu gdy ludzie tego nie potrzebuje i za nic nie mozna przemowic do Ciebie normalnymi argumentami.

#565410  autor: ciekawy
 04 lip 2012, 23:43
thonka pisze:Ty sie troche za bardzo troszczysz o portfele obecnych abonentow TM...

to ma byc wlasnie oferta dla abonentow TM i koniec i zadne lamenty tu nie pomoga, ze Tobie sie wydaje jak powinno byc. a, ze Tobie nie chce sie przenosic z play, bo tam Ci wygodnie - jeszcze raz napisze. to nie zacheta do przeniesienia numeru tylko na dodatkowa aktywacje juz obecnych abonentow i od lat takie oferty byly.

i naprawde nie beda plakac, ze nie przejdziesz do nich z Play... zbyt roszczeniowa postawa.
a z reszta belkotu juz w ogole nie bede polemizowac, bo twoje opinie o 4gr za sprawdzenie konta (w ofercie ktora i tak nie moze oczestniczyc w tej promocji) czy inne bezsensowne pomysly to nic innego jak pospolite spamowanie i zostaw je dla siebie, bo znow uskuteczniasz glupie pisanie tak jak z koniecznoscia brania az 1GB internetu gdy ludzie tego nie potrzebuje i za nic nie mozna przemowic do Ciebie normalnymi argumentami.
o nic się nie troszczę i nie ma żadnych lamentów,za dużo sobie dopowiadasz, tylko to dziwne, że firma, która jest po to,żeby zarabiać mówi - nie sprzedamy tej oferty, czyli T nie zarobi na klientach Plus, Orange, PLAY, a to jest duża część rynku, dlatego to jest dziwne. a co jak klient T rezygnuje z abonamentu po umowie to wtedy też musi zrezygnować z tej oferty 1GB ?
zbyt roszczeniowa postawa kiedy mamy kapitalizm i kiedy firmy chcąc na siebie zarabiać gdy udostępnią ofertę wszystkim zarobią więcej niż na udostępnieniu oferty wąskiej grupie ludzi ? to się nazywa roszczeniowa postawa ? ja bym nazwał twoją postawę że udajesz jakbyś nie rozumiał, że się dziwie, że T chce ograniczyć swoje zyski. wprowadzenie opłaty 4 gr za sprawdzenie stanu konta to jest argument na to, że T idzie w kierunku w którym nie powinien iść ale może to dobrze bo PLAY będzie zdobywał więcej klientów niezadowolonych z T.

#565414  autor: thonka
 04 lip 2012, 23:52
ciekawy, jak sie nie bedzie sprzedawac to zrobia tak jak z super zestawami gdzie sie dostaje 10zl rabatu za bycie abonentem.

juz widze te tlumy ktore by walily drzwiami i oknami po 1GB za 25zl na 24 miesiace, gdy w play na karte jest 1GB za 20zl... zaczeloby sie szukanie dziury w calym "bo przeciez modemy sa takie tanie" itp. a tak - dostep ma waska czesc osob w atrakcyjnej cenie i wszyscy sa usatysfakcjonowani.

inni musza obejsc sie smakiem.

#565415  autor: KC-KARLOS
 04 lip 2012, 23:53
Wystarczy takiej wymiany zdań - po prostu nie od dziś znamy taką, a nie inną politykę ofertowo-cenową PTC, dla Abonentów. W tym szukają stałych, jeszcze korzystniejszych wpływów finansowych. I to od wielu lat. Lojalka = korzyści (symbioza operatora i Abonenta). Abonent ma "tańszy" zestaw usług (zniżka 10 PLN), PTC ma większą kasę (Więcej usług = $$$).

#565418  autor: ciekawy
 04 lip 2012, 23:59
thonka pisze:ciekawy, jak sie nie bedzie sprzedawac to zrobia tak jak z super zestawami gdzie sie dostaje 10zl rabatu za bycie abonentem.

juz widze te tlumy ktore by walily drzwiami i oknami po 1GB za 25zl na 24 miesiace, gdy w play na karte jest 1GB za 20zl... zaczeloby sie szukanie dziury w calym "bo przeciez modemy sa takie tanie" itp. a tak - dostep ma waska czesc osob w atrakcyjnej cenie i wszyscy sa usatysfakcjonowani.

inni musza obejsc sie smakiem.
nie wiem teraz o czym ty piszesz bo udowodniłeś, że o czymś innym niż ja, ja pisałem o ofercie od 4.lipca.2012 gdzie w zależności od długości umowy 1GB jest, a przynajmniej podobno ma być w cenach ponad 7 zł, około 10 zł, w najkrótszej umowie około 15 zł.
chyba obchodzisz się smakiem, że masz mniej minut niż w Play skoro tak ciągle o tym piszesz.