mi się nie podoba takie pójście na łatwizne czyli jesteś już klientem, płacisz regularnie rachunki to sieć będzie z ciebie wyciągać tyle kasy ile się da, to samo sieć może osiągnąć udostępniając ofertę dla wszystkich zainteresowanych,bo nie uwierzę, że wszyscy klienci będą zainteresowani tym netem,klienci jak ja, którzy są zadowoleni ze swojej sieci bez względu na to czy się nazywa PLAY czy Plus czy Orange i nie chcą zmieniać sieci nie mogą skorzystać z tej oferty czyli tym samym nie mogą zostawić swoich pieniędzy w sieci T, nawet jeśli T się boi, że da modem i się koszty nie zwrócą bo klient nie zapłaci to jaki problem, żeby zrobił taki T ofertę z samą kartą SIM, modemy nie są takie drogie, można je kupić nawet w salonie PLAY bez simlocka, a jak ktoś ma net na abonament to może mieć modem po umowie, która minęła, przy nowej umowie czy aneksie czyli przedłużeniu może wziąć kolejny modem więc oferta netu z samą kartą sim też nie byłaby dla takich ludzi żadnym problemem. jeśli T myśli, że klienci przejdą z innych sieci do T to się myli, ja np nie przejdę bo uważam to za swojego rodzaju zmuszanie mnie,żebym wybrał T jeśli chcę skorzystać z tej oferty, a tego nie zrobię bo w T miałbym gorsze warunki niż mam w Play i jeszcze skoro ma być płatne sprawdzenie stanu konta to ludzie o czym w ogóle mowa, niech T wydaje jeszcze więcej na bezsensowne reklamy, które nic nie wnoszą i może zacznie pobierać opłaty za zalogowanie się do sieci, za przelogowanie się z nadajnika na nadajnik, za odebranie sms-a, za odebrane połączenie.
co do tego kuponu rabatowego to dla mnie było oczywiste zanim doczytałem do końca tego zdania, że to kupon dla nowej aktywacji, tylko zamiast dawać warunki dobre tylko przez pół roku czy trzy miesiące to ja bym wolał większą liczbę minut w abonamencie T i większy limit na net niż upust na abonament przez te sześć miesięcy.
[ Dodano: 2012-07-04, 23:29 ]
thonka pisze:ciekawy, proste - nie chcesz sie przenosic - nie skorzystasz, a Ty prezentujesz postawe, nie dajecie tyle co w play to jestescie beznajdziejni choc oferta internetu mocno Cie ciekawi.
nie mozna miec wszystkiego.
chcesz zostajesz w play i obchodzisz sie smakiem.
nie wiem tez skad zalozenie, ze ludzie nie beda chcieli przechodzi z play... przeciez to nie jest wabik na playowcow, a po prostu internet dla obecnych abonentow nie majacy nic wspolnego z zacheceniem do przejscia na abonament to TM...
Ludzie, którzy są w Plus, Orange, PLAY mogliby z tego skorzystać, a T mógłby na tym zarobić więcej, tymczasem T dopuszcza tylko klientów do tej oferty, czyli sam sobie ogranicza zyski. Jeśli miałbym brać abonament w T, żeby wziąć potem ofertę 1GB to już wolałbym wziąć ofertę 2GB za około 20 zł bez komplikacji dostępną dla wszystkich z umową na rok, smakiem musiałbym się obejść w sytuacji kiedy w T miałbym mniejszą ilość minut do wykorzystania i mniejszy limit na net.