• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #564039  autor: mati018
 28 cze 2012, 21:31
Witam, chcialbym kupic starter z moblinym internetem dla telefonu lecz nie wiem na ktory sie zdecydowac. Do wyboru mam play online oraz red bull mobile. Ktory z nich bedzie najlepszy?

#564040  autor: Maniek99
 28 cze 2012, 21:42
PO - najlepszy stosunek cena/GB, ale zasięg tylko na 3G Play i drogie rozmowy.
RB i LT - działa też na nadajnikach Orange i Plus, gorszy stosunek cena/GB, ale możliwość tańszych rozmów.

#571739  autor: horas
 02 sie 2012, 08:29
witam,
chciałbym nieco odkurzyć temat ;)

planuję zakup modemu z kartą i zastanawiam się nad wyborem najkorzystniejszej oferty

pod uwagę biorę W3 ze wskazaniem na Plusa i jego Internet na kartę w nowej odsłonie zasięg/prędkość i "magiczne" LTE póki co jest chyba najlepsze ...

co o tym sądzicie ?? net będzie używany okazjonalnie, dlatego zdecydowałem się wziąć go na kartę (syn lubi na różnych wyjazdach pograć w gry on-line ;) )

czekam na wasze opinie/propozycje :)

pozdr.
horas

#571750  autor: Maniek99
 02 sie 2012, 09:54
@horas
A gdzie tam masz LTE?
No i zależy co to za gry.

#571754  autor: horas
 02 sie 2012, 10:05
Maniek99 pisze:@horas
A gdzie tam masz LTE?
No i zależy co to za gry.
no faktycznie zagalopowałem się z tym LTE :)
a gry to z tego co pamiętam to World of tanks czy jakoś tak :)

#571763  autor: horas
 02 sie 2012, 10:36
Horacy pisze:A może takie coś spróbuj http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... nia/oferta bonusy po doładowaniach całkiem spore.
no oferta całkiem podobna do Plusa .... tylko co z zasięgiem ?? Plus ma jednak chyba więcej BTS'ow/NodeB póki co niż T-M
no i modem w T-M droższy o 20 PLN niż w Plusie za to T-M daje 2GB na start

a jak jest z ważnością konta ?? co jaki czas muszę doładować ?? przy założeniu, że będzie on używany powiedzmy sporadycznie ?? raz na 2 lub 3 miesiące

#571770  autor: Maniek99
 02 sie 2012, 10:50
@horas
Modem możesz wziąć w Play: Huawei E3131 za 129zł - w komplecie jest karta 1GB Play, a modem jest bez simlocka.
Nie wiem jak bardzo ta gra jest wrażliwa na opóźnienia.

Głównym minusem w.w. ofert jest krótka ważność konta (bonus ważny 30dni, z W3 tylko Orange ma więcej).
Jak koniecznie chcesz plusa to na allegro masz załadowane karty 6GB z ważnością 6m-cy/50zł.
Do tego zamów sobie jeszcze kartę Aero2, niestety czeka się 2m-ce, ale szkoda nie mieć (w stolicy dostępna od ręki).

#571778  autor: horas
 02 sie 2012, 11:56
Maniek99 pisze:@horas
Modem możesz wziąć w Play: Huawei E3131 za 129zł - w komplecie jest karta 1GB Play, a modem jest bez simlocka.
Nie wiem jak bardzo ta gra jest wrażliwa na opóźnienia.

Głównym minusem w.w. ofert jest krótka ważność konta (bonus ważny 30dni, z W3 tylko Orange ma więcej).
Jak koniecznie chcesz plusa to na allegro masz załadowane karty 6GB z ważnością 6m-cy/50zł.
Do tego zamów sobie jeszcze kartę Aero2, niestety czeka się 2m-ce, ale szkoda nie mieć (w stolicy dostępna od ręki).
Faktycznie, jeśli chodzi o sam modem to oferta jest b. dobra i chyba z niej skorzystam, sprawdzę jeszcze jak wygląda oferta w Orange.
Wykorzystam ten 1GB i wezmę dalsze doładowania w W3

czy ktoś z Was wie ile MB/GB dziennie zżera gra on-line World of tanks ?? przy korzystaniu około 5-6 h dziennie ??

#571791  autor: horas
 02 sie 2012, 12:32
Maniek99 pisze:Lepiej samemu zmierzyć ile potrzeba (im dłuższy pomiar tym bardziej wiarygodny, liczy się suma UP+Down): http://www.eprogramy.org/programy-pc/ka ... -transferu
ok, dzięki, tak zrobię
a który z softów polecasz szczególnie, pytam bo jest ich kilka do pobrania....

#571794  autor: Maniek99
 02 sie 2012, 12:48
Sam używam Netmeter 1.1.4 - to beta, niema jej na tej stronie,.
Ten 1.1.3 też będzie ok.

#571797  autor: horas
 02 sie 2012, 12:53
Maniek99 pisze:Sam używam Netmeter 1.1.4 - to beta, niema jej na tej stronie,.
Ten 1.1.3 też będzie ok.
ok, dzięki, sprawdzę

mam jednak obawy że prędkości będą za małe by móc normalnie grać w sieci ....:/

#571799  autor: Maniek99
 02 sie 2012, 12:59
Prędkości raczej nie, prędzej opóźnienia (pingi), te są sporo wyższe niż w necie kablowym.
LTE tutaj wypada znacznie lepiej (jeżeli przekaźnik nie jest zapchany).

#572330  autor: Vieslav
 04 sie 2012, 09:12
Przychodzi mi jeszcze do głowy Orange Free. Tam oprócz EDGE/HSPA masz jeszcze dostęp do CDMA, który zapewnia małe pingi i przyzwoitą prędkość poza miastami. Niestety trzeba podpisywać umowę, w karcie ta technologia nie działa.