Markadiusz pisze:Na PLAYu możesz osiągnąć całkiem przyzwoite szybkości: 1-4 Mbps średnio
Chyba u ciebie. U mnie średnio 0,1-0,4 mb/s.
Markadiusz pisze:
W Orange masz od razu na rok, w PLAYu możesz mieć nawet na dłużej (do czasu, kiedy PLAY tego nie blokuje jeszcze)-wystarczy co 25 dni zmieniać taryfę-oczywiście za darmo, za dużo niższą kwotę, bo starter tylko 5 zł.
No ciekawe, ale jak ktoś potrzebuje sporadycznie internetu to wątpię, żeby chciało mu się bawić w to. Na upartego to dla mnie rozwiązanie byłoby idealne - jedna, dwie sesje w miesiącu po kilkanaście MB, ale mam Orange Free na kartę z limitem coś koło 30GB i to mi do końca świata chyba wystarczy przy moim używaniu

. Także muszę tylko pilnować, żeby za 1,5 roku przedłużyć znowu ważność o rok. Wkładam kartę SIM w laptopa i korzystam.
Jakość tej sieci nie jest rewelacyjna. O ile na telefonie nie mogę tego znieść, gdyż używam cały czas, to internet mobilny ujdzie do sporadycznego korzystania.
Warto jeszcze wspomnieć o domyślnym kompresowaniu obrazków (tzn obrazek ma słabą jakość). Oszczędza to ogromne ilości danych, lecz o ile na telefonie prawie nie widać różnicy to już na komputerze będzie źle przeglądać strony typu nk, fb które w końcu na zdjęciach się opierają. Są dodatki do firefoxa wyłączające to. BOK w przypadku oferty na kartę nie wyłączy.