• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #552949  autor: BananowyChlopak
 09 maja 2012, 10:16
Witam, czy ktoś z was przerabiał modem? Np. żeby podłączyć bezpośrednio antenę zewnętrzną (mocno poprawia sygnał). Ja po przeczytaniu wielu tutoriali podjąłem się takiego zadania i powiem że nie było łatwo. Zaznaczę że bez DOBREJ lutownicy istnieje wysokie prawdopodobieństwo uszkodzenia modemu.

Daje fotki - modem to Huaweii E182E (wygląda mega amatorsko ale było robione pod wpływem stresu - brak neta przez 2 tygodnie hehehe) ważne że śmiga jak złoto :)

Obrazek

In music the passions enjoy themselves.

Najtańsze sprawdzone doładowania - eu-prepaid.com

#552957  autor: Maniiiek
 09 maja 2012, 11:05
Ty to nazywasz przerabianiem a jak dla mnie to barbarzyńskie wpięcie kabla koncentrycznego do gniazda antenowego w modemie i jeszcze zlutowanie tego. Nie lepiej by było do tego koncentryka dorobić po prostu odpowiednią wtyczkę? :roll:

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#552969  autor: Maniek99
 09 maja 2012, 12:22
Przynajmniej na fotce to wygląda tak, jakby sygnał był puszczony przez ekran...

#552976  autor: Maniiiek
 09 maja 2012, 12:46
Elegancko to to nie wygląda. Jeszcze jakoś to zamontuj bo kabel przy samym lucie nie powinien mieć możliwości ruszania nim.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#552981  autor: bledos
 09 maja 2012, 13:03
Naprawdę widzisz mocną poprawę zasięgu w stosunku do używania wtyczki? Czy może jej brak zmusił Cię do lutowania?

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#553000  autor: drcox
 09 maja 2012, 14:09
Modem z gniazdem antenowym nie kosztuje dużo, polecam :)

#553002  autor: Maniiiek
 09 maja 2012, 14:14
drcox pisze:Modem z gniazdem antenowym nie kosztuje dużo, polecam :)
Tyle, że ten ma gniazdo antenowe. Cała "sztuczka" polega na tym, że do tego gniazda został przylutowany kabel koncentryczny. :roll:

#553484  autor: derekpl
 11 maja 2012, 19:35
Fakt ladnie to to nie wyglada, ale autor sam mowi ze poddal sie duchowi chwili i zrobil to z ulanska fantazia :)
Ja bym raczej sugerowal jakis pigtail i normalne zlacze szkoda modemu

Z drugiej strony dziala :)
Praktycznie kazda modyfikacja polegajaca na dolaczeniu dodatkowego druta/anteny poprawi sygnal antenki w modemach sa smiesznie male

#553543  autor: ja.michal
 12 maja 2012, 00:25
Ja to jestem ciekaw czy kolega "odciął" antenę na płytce.
Druga sprawa to sam kabel "dynda" czy jest antena dedykowana na dane pasmo? Jeśli sam kabel to gratuluję. Końcówka mocy się smaży, aż się kiedyś usmaży.