• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #546592  autor: ciekawy
 10 kwie 2012, 01:01
Jak to jest z siecią Cyfrowego Polsatu.

Ta sieć nadaje net mobilny z satelity czy z nadjników naziemnych ?
i w jakiej technologi - 3G ? czy np. tylko LTE ?

Modemy dla tej sieci obsługują te same pasma co net mobilny w W4 czy jakieś inne ?

Trzeba być abonentem Cyfrowego Polsatu, żeby móc z tego netu mobilnego skorzystać ?

#546597  autor: WeBeR
 10 kwie 2012, 03:06
Internet mobilny Cyfrowego Polsatu korzysta z nadajników naziemnych z BTS sieci Aero2 i Mobyland.

Nadaje "patrząc na play" w technologii 4G i w LTE (HSPA+ i LTE)

Muszą być to modemy wyposażone w technologię HSPA+ np. Huawei E1820, E1822, E3131 (musi mieć przesyłanie 21,6MB/s)

Nie trzeba być abonentem Cyfrowego Polsatu, choć jak masz TV tej firmy to możesz dostać więcej GB limitu (każdy pakiet telewizyjny odpowiada ilości dodatkowych GB limitu więcej do mobilnego internetu)

Na uwagę także zasługuje, że nocne ściąganie (od 24:00 do 8:00) w Cyfrowym Polsacie jest limitowane (50GB), a po przekroczeniu płaci się 1zł za 1gb
Tak samo jest w dzień (od 8:00 do 24:00), po przekroczeniu limitu płaci się 2gr za 1mb

#546859  autor: ciekawy
 11 kwie 2012, 03:05
Da się jakoś zablokować opcje opłaty za transfer po przekroczeniu limitu, żeby nie pobierało dodatkowej kasy bez wiedzy abonenta ?

#546864  autor: Vieslav
 11 kwie 2012, 07:49
Tak, wtedy całkowicie odcinają cię od internetu po przekroczeniu limitu.

#546930  autor: BananowyChlopak
 11 kwie 2012, 14:27
Jakiś czas temu trzeba było mieć umowę na inna usługę CP żeby mieć internet (np. telewizję). Obecnie to nie jest wymagane. Dam Ci dobrą radę- SPRAWDŹ DOBRZE ZASIĘG. Jeżeli masz słaby - oddaj modem i oszczędź sobie problemów. Ja nawet mimo wydania grubej gotówki na anteny, kable i wzmacniacze musiałem zrezygnować i zamówić TP :( Abonament niestety mam jeszcze na 2 latka :)

In music the passions enjoy themselves.

Najtańsze sprawdzone doładowania - eu-prepaid.com

#547492  autor: ciekawy
 13 kwie 2012, 21:47
mam net mobilny od sieci komórkowej,póki co nie planuje go zmienić bo działa dobrze,zainteresowałem się ofertą CP bo nie do końca wiedziałem czy działa to na zasięgu naziemnym czy satelity,gdyby to był zasięg satelity albo obydwa do wyboru to oferta CP byłaby dużo lepsza.

a porównując CP i Plus LTE to co lepiej dziala ? czy jedno i drugie działa tak samo ?

#547520  autor: Edmund
 13 kwie 2012, 22:47
Zasięg jest praktycznie ten sam w przypadku LTE. Bo i CP i Plus działają na nadajnikach LTE Mobylandu i Centernetu w pasmie 1800MHz.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#547977  autor: BananowyChlopak
 16 kwie 2012, 09:30
Nie wiem jak jest z jakością obsługi u innych firm, ale z CP jest tragedia- co chwile leżał mi net a żeby się dodzwonić do biura obsługi to musisz poczekać 10 minut w kasa leci. Ogólnie szkoda gadać. Mam nadzieję że tylko ja miałem takie problemy, bo naprawdę nikomu nie życzę zdobycia takiego doświadczenia

#552174  autor: elajka
 06 maja 2012, 01:04
Na razie nie ma sensu oczekiwać cudów co do zasięgu LTE Polsatu/Plusa. LTE dopiero co weszło na rynek więc rozbudowa zasięgu troche potrwa. Rok/dwa i będzie można obiektywnie oceniać usługę, póki co jest jeszcze za wcześnie moim zdaniem

http://www.aptekakamagra.pl

#552194  autor: KR2615
 06 maja 2012, 10:43
Moje HSPA od CP które miałem na próbe owszem działało szybko - 4mbit to było minimum, ale często się rozłączzało. Nie musiałem dzwonić na infolinię, wystarczyło zrobić reconnecta.

#552947  autor: BananowyChlopak
 09 maja 2012, 09:59
CP nawet przy dobrym sygnale rozłącza (często). Testowalem na kilku modemach i antenach. Ogólnie jeszcze sporo czasu minie zanim dopracują jakość tej usługi. Niestety dla mnie była na tragicznie niskim poziomie- musiałem kupic 2 abonament na internet (tym razem tradycyjny i do tego TP s.a. :|). Koniecznie sprawdz jaki masz zasięg. Jeżeli słaby daj sobie spokój bo zabulisz za anteny ew. wzmacniacze...