• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #545545  autor: makakam
 05 kwie 2012, 16:03
Witam
Panowie mam problem z internetem neo 6mb. Mam go od czerwca zeszlego roku i nigdy nie sprawial najmniejszych problemow. Dzisiaj natomiast cos sie stalo z predkoscia pobierania wiec sprawdzilem sobie predkosc speedtestem TP i co sie okazalo: pinigi czasami do 60 a czasem nawet 180, predkosc pobierania 0,22 Mb/s !! predkosc wysylania w normie. Synchronizacje mam pelna, dzwonilem na infolinie i gosc nic nie zdzialal, probowal cos kombinowac z portami ale nic to nie dalo. Maja byc u mnie technicy ale nie daje mi to spokoju. Czy ktos ma pojecie o co moze chodzic?

#545549  autor: Maniek99
 05 kwie 2012, 16:08
Jeżeli nad ranem jest ok, to masz przeciążoną centralę.

#545551  autor: sq
 05 kwie 2012, 16:08
ja bym na początek sprawdził jak to wygląda na innym systemie operacyjnym (np jeśli masz gdzieś pod ręką ubuntu i odpalił go z cd). Jeśli na nim wszystko działa tzn. że coś Ci się z windą psuje. Jeśli i tam nie działa to problem prawdopodobnie po stronie routera.modemu - i tu przechodzimu do istotnego pytania - jaki masz router/modem i jakie są parametry łącza jak z niego odczytujesz?

Siemens C35i->Siemens MC60->SE k800i->N5530XM->N1600 ->Moto Cliq2/ S5610 ->Jiayu G4->LG G4/S5=>S9+ /A5

#545570  autor: makakam
 05 kwie 2012, 17:28
To dzieje sie dzis od rana ale nigdy wczesniej nie mialem spadkow predkosci, niezaleznie od pory dnia.
Mam Netgeara dgn2200, parametry lacza to:

tlumienie: DL 37 UP 20
margines: DL 16,4 UP 7

Sprawdzalem na 2 komputerach.

[ Dodano: 2012-04-07, 16:19 ]
Okazalo sie ze problem dotyczyl nie tylko mnie i po jednym dniu naprawili.

#548186  autor: BananowyChlopak
 16 kwie 2012, 21:19
Jak neta puszczasz? Przez router bezprzewodowo?

Zmień channel w routerze !! Być może jest duży ruch na tym który masz obecnie wybrany, to może być przyczyną skaczących pingów. Mam nadzieję że to pomoże, pozdro :)

In music the passions enjoy themselves.

Najtańsze sprawdzone doładowania - eu-prepaid.com