• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #541258  autor: Eriszkigal
 16 mar 2012, 17:56
Witam,
mam taką oto sytuację:
Obecnie posiadam internet stacjonarny na linii TP od T-Mobile. Umowa własnie przeszła na czas nieokreślony. W związku z tym, że warunki dla przedłużających umowę to jakaś kpina postanowiłem przenieść się na NEO (niestety 2 lata temu nie mogłem, ponieważ NEO nie była dostępna dla abo socjalnego). W związku z tym mam pytanie. Jak przeprowadzić całą operację, tak aby nie mieć przerwy w świadczeniu usługi.

Czy wpierw mam rzucić wypowiedzenie w salonie T-mobile, które zacznie obowiązywać od następnego okresu, czy może iść do salonu TP i tam zlecić (o ile jest coś takiego - na kształt przenoszenia nr komórkowego - możliwe) przeniesienie neta?.

Zależy mi na jak najmniejszej przerwie w świadczeniu usługi.

Pozdrawiam

#541268  autor: Maniek99
 16 mar 2012, 18:59
Niema szans na płynne przejście.
Wypowiadasz w T, czekasz na zwolnienie linii i idziesz do TP.

TP szybko podłącza, jednak T potrafi trochę posiedzieć na linii, więc radzę zaopatrzy się w jakąś rezerwę.

Skoro umowa przeszła na bezterminową, to musisz się liczyć ze sporym rachunkiem, nawet kilka razy wyższym niż dotychczas.

#541272  autor: Eriszkigal
 16 mar 2012, 19:11
Maniek99, dzięki za info. W takim razie jutro lecę do salonu. W umowie mam zapis, że ulga przedłużeniu na czas nieoznaczony, chyba że jedna ze stron złoży wymówienie, więc rzeczywiście rachunek będzie wyższy. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć o ile.

#541273  autor: Maniek99
 16 mar 2012, 19:16
W regulaminie promocji zwykle jest napisane.
Jak go nie masz, możesz zamówić np. przez IBOA, żeby przysłali na maila.

W aktualnych ofertach jest to kwota około 2-3x wyższa niż w promocji.

No i tak przez min. dwa miesiące (aktualny+następny pełny).

#542346  autor: Eriszkigal
 22 mar 2012, 19:42
Byłem w salonie, złożyłem wypowiedzenie.
Może skontaktuje się ze mną SUK, o ile coś takiego jest dla usług internetowych.
Ponieważ T-M postanowiło przesłać mi regulamin pocztą - jednocześnie w mailu prosząc o bycie eko i nie drukowanie maila :roll: , zapytałem się w salonie jaki zapłacę rachunek za ostatni miesiąc - odpowiedź: taki jak zazwyczaj. No cóż. Pożyjemy, zobaczymy.

#542381  autor: Maniek99
 22 mar 2012, 21:21
W nowym regulaminie niby jest taka wzmianka:
Po upływie tego okresu Umowa ulega przedłużeniu na
czas nieoznaczony z opłatami abonamentowymi zgodnymi z warunkami promocji w ramach niniejszej Oferty chyba, że jedna ze Stron złoży na 30 dni przed jego upływem pisemne oświadczenie o nie przedłużaniu czasu obowiązywania Umowy.
Czyli może T rzeczywiście nie podwyższa ceny po okresie zastrzeżonym, jednak nie wiem czy w starych promocjach było podobnie.