Witam
Miałem kiedyś linię w TP z której zrezygnowałem ok. roku temu ponieważ mam Interent z sieci osiedlowej który działa dość dobrze i nie opłaca mi się utrzymywać samego numeru. Zrobiłem po tem remont, schowałem dotychczasowy kabel od TP pod parkiet ale pomyslałem na przyszłość i zrobiłem nową instalację telefoniczną. Byc może jeśli w moim mieście zacznie działać VDSL2 to skuszę się na coś takiego. Kabel wyprowiadziłem z sąsiedniego pokju z którego wychodził przedtem na zewnątrz budynku. Mieszkam w bloku. Na ścianie obok mojego mieszkania jest skrzynka TP. Dowiedziałem się, że tej wiosny spółdzielnia będzie ocieplać blok. Chciałbym aby jeszcze przed ocieplenem mój kabel został wprowadzony do szkrzynki zanim wszystko zostanie zalepione styropianem. Brakuje dosłownie dwóch metrów do skrzynki, kabel jest juz przgotowany przeze mnie i wisi zwinięty. Chodzi tylko o to, że ktoś musiałby go wprowadzić do skrzynki. Nie chcę od razu podpisywać umowy na świadczenie usług telekomunikacyjnych. Chodzi tylko o to, że jak w przyszłości wejdzie u mnie 20mb+ to ja będę miał już kabelek w miszkaniu. Do kogo mam się zgłosić, żeby podłączył mi drugi koniec w szkrzynce TP przed ociepleniem?