• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #537212  autor: Durek
 25 lut 2012, 20:33
Czy ma ktoś z Was internet stacjonarny z Orange i może podzielić się info jak to śmiga (np. w porówaniu do Neo) ?

#537243  autor: elkanguro
 25 lut 2012, 23:46
Tak samo?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet
 #537251  autor: zolvio
 26 lut 2012, 00:50
Durek pisze:Czy ma ktoś z Was internet stacjonarny z Orange i może podzielić się info jak to śmiga (np. w porówaniu do Neo) ?
Ja mam Freedom 256/128. Działa w porządku, szybkość jest utrzymywana na poziomie wg umowy :) . Jak chodzi o awarie to szybko usuwali - do 24h od zgłoszenia. Raptem wszystkiego 2 razy mi się przytrafił brak sygnału na przestrzeni tych 3 lat - jak dobrze pamiętam. Mam kabel od TPSA i jeżeli trzeba było coś na słupie zrobić, to przyjeżdżali z firmy, która pracuje dla TPSA, bodajże ElTel.
Jak napisał elkanguro jest to jak Neostrada, chociażby dlatego, że TP i Orange to tylko marki France Telecom. Mi z obliczeń wyszło parę złotych taniej w Orange, to wziąłem Freedoma i nie narzekam.

Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów

#537262  autor: KC-KARLOS
 26 lut 2012, 06:27
Freedom opłaca się, jeśli masz telefon na abonament, mix lub neta mobilnego na abo w Orange - wtedy w opcji COMBO dostajesz 15 zł zniżki za każdą z dodatkowych usług na koncie Orange (max 45 zł zniżki za 3 opcje).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#537277  autor: Vieslav
 26 lut 2012, 10:25
Proszę bardzo, Freedom 6mb/s.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tak działał kiedyś:
Obrazek
Więc napiszę tak: jaka cena takie łącze. Podobno prędkości do 1mb/s działają dobrze.

EDIT:
Już wszystko wiem - winna jest moja linia. Po zjechaniu synchronizacją w dół mam stabinego neta :-) .

#537413  autor: Damian67
 26 lut 2012, 20:13
u mnie 6mbit/s pięknie działa. z freedoma korzystam już 4 lata i nie mam żadnych zastrzeżeń. za 6mbit/s płacę teraz 39zł (54-15) i chyba jakiś pakiet na telefon dodatkowo dostaje.

#537608  autor: erex
 27 lut 2012, 17:00
Zapraszam do przeczytania wątku
"Kiedy wkoncu zostanie naprawiona usterka z utratą pakietów na sląsku !!!"
na oficjalnym forum orange:
http://www.orange.pl/kid,4000377186,id, ... hread.html

Jestem jedna z tych osób co do niedawna nie dała by złego słowa powiedzieć o internecie od Orange, ale teraz wszystko zrobię by się od nich uwolnić.

erex