• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #532525  autor: nabuch
 03 lut 2012, 20:54
Witajcie za jakieś 3 miesiące kończę umowę z Netią. Mam do Was prośbę czy ktoś mógłby polecić jakąś firmę.Wymagania
- umowa na maks 2 lata.
- internet 1/2mb minimum
- dodatkowo pakiet telefon stacjonarny ok 60 minut
- region byłe radomskie obrzeża
- nie mam komórki w żadnym orange /t mobile które mogłoby mi oddać jakieś minty
- obecnie za pakiet internet 1mb+ telefon 60min płace 84 = 49 +35
Proszę o polecenie czegoś podobnego/ lepszego . Jeżeli nie ma nic sensownego pozostając w netii powinienem pozostać na tych samych warunkach ? Pozdrawiam serdecznie i z gry dziękuję wszystkie odpowiedzi.

#532535  autor: pakierhakierxd
 03 lut 2012, 21:37
Jeśli nadal jest oferta taniego internetu i telefonu w t-mobile na liniach tp to tam jest najtaniej obecnie :)
75zł jak dobrze pamiętam internet do 20mb/s + telefon 60 minut to jest taki pakiet usług,umowa na 2 lata
W netii możesz otrzymać tak jak ja otrzymałem
4 mce po 2zł + potem 109,90 internet max ile wyciśnie łącze czyli do 20 mb/s + telefon z nielimitowanymi na stacjonarne :)
Sam myślałem nad przejściem do t ale jak pomyślałem że znowu będę miał problemy takie że nie będę miał netu przez 2 miesiące to sobie odpuściłem nie chce się denerwować i tym bardziej osób w rodzinie :D
Możesz również zostać na obecnych warunkach jeśli ci pasują :)

[ Dodano: 2012-02-03, 21:42 ]
Jeśli będziesz chciał przedłużyć umowę z netią to już możesz bo można 4 mce przed końcem jak coś taką ofertę jak ja dostaniesz tylko po zgłoszeniu na stronie netii chęcią przedłużenia umowy przez formularz :-)

Pozdrawiam :)

#532564  autor: Leszek1979
 03 lut 2012, 23:59
Ja pod koniec maja 2011 przedłużyłem swoje Netiowe 1M z promocji Rok za darmo (12*0PLN+24*49PLN).
Wcześniej wysłałem oświadczenie o braku woli przedłużenia umowy na czas nieokreślony, po którym zadzwonili z propozycją, na dzień dobry wciskając standardowy kit o tym jak to im zależy na tym żeby klient miał Internet najszybszy jak się da.

Ostatecznie stanęło na tym:
- prędkość bez zmian czyli 1M
- czas 1 rok
- abonament 39.90PLN ale przez pierwsze 2 miesiące rabat po 30PLN
- nowe warunki od nowego miesiąca czyli od czerwca, chociaż poprzednia umowa była do końca czerwca
- przysłanie pocztą uzgodnionych warunków

Realizacja w praktyce:
- abonament od razu 39.89PLN bez rabatu
- o rabat za każdym razem musiałem się upomnieć
- po pierwszym upomnieniu ws. potwierdzenia warunków na piśmie dostałem pisemko w którym dziękują za wycofanie rezygnacji i potwierdzają sam fakt przedłużenia umowy
- po drugim upomnieniu ws. potwierdzenia warunków na piśmie dostałem 'potwierdzenie' gdzie wymieniony prędkość, czas umowy, datę zmiany, nazwę promocji "No Limits", informację o tym że pozostałe postanowienia nie ulegają zmianie i ani słowa o wysokości abonamentu, do tego standardowy regulamin promocji "No Limits" w którym oczywiście też nie była wymieniona ugodniona wysokość abonamentu
- trzecie upomnienie ws. potwierdzenia warunków na piśmie było już reklamacją złożoną przy okazji drugiej interwencji w sprawie rabatu, na reklamację dostałem odpowiedź taką jakby była to reklamacja wysokości abonamentu, ale najważniejsze że nareszcie potwierdzili mi na piśmie że abonament wynosi 39.89PLN z rabatem po 30PLN przez pierwsze 2 miesiące, tak więc odpowiedź uznałem za satysfakcjonującą
- po 6 miesiącach czyli 1 grudnia włączyli mi pełnopłatny "Bezpieczy Internet", przysłali link do oprogramowania i serial, od razu to wyłączyłem
- na fakturze za grudzień były już naliczone jakieś grosze za jeden dzień 'korzystania' z tego, na co zadzwoniłem z pretensjami, konsultantka tłumaczyła mi że w warunkach umowy jest że przez pół roku miałem za grosz (w Netia Online nic nie było o tym że jest to włączone, zresztą serial dostałem po pół roku), że może sam włączyłem itp. ja jej na to że niczego takiego nie uzgadniałem przy przedłużeniu umowy i że mają to podobno nagrane, zadeklarowałem chęć złożenia reklamacji (parę groszy ale nie lubię takich numerów), na co konsultatnka powiedziała że może mi skorygować fakturę, bo raz w ramach "dobrej współpracy" klient może czegoś takiego zażądać, odpowiedziałem że ma zrobić jak uważa na co skorygowała fakturę
- w międzyczasie parę razy Netia wciskała mi "No Limits" na co odpowiadałem że czekam na te tańsze oferty co to jes Ich prezes zapowiadał (nawiasem mówiąc dzisiaj mija pół roku od czasu gdy Mirosław Godlewski zapowiadał tańsze oferty), oraz jakiś plan telefoniczny, na co odpowiadałem że z jednostki z socjalnego wydzwaniam na komórki w z Netii musiałbym płacić za to ponad abonament

Tak więc wkrótce wysyłam kolejne oświadczenie o braku woli przedłużenia umowy na czas nieokreślony i jak Netia przez najbliższe niespełna 4 miesiące nie bedzie w stanie zaproponować mi nic sensownego to na dzień dzisiejszy rozważam 2 opcje:

1. Orange Freedom ma 24m:
- aktywacja 59PLN
- modem 1PLN
- rabat 1,5PLN/m-c za rezygnację z faktury papierowej
- cena bez zmian na 24m (najnowsza promocja sprzed 2 dni)
- prędkość 2M za 46PLN którą w dowolnym momencie będę mógł zwiększyć do 6M za 54PLN

2. Multimo na 24m:
- aktywacji 2x1PLN
- Internet 6M 42.99PLN
- telefon "dzwoń za wszystko" czyli 39.32PLN do wydzwonienia (91min na stacjonarne wymienne na 49min na komórki)

3. Netia jak nie wprowadzi tego co zapowiadał Mirosław Godlewski to może być "No Limits" którego nie potrzebuję za 49.90PLN od początku albo za 59.90PLN z odpowiednią liczbą miesięcy za 1PLN :P.

#532611  autor: sq
 04 lut 2012, 11:14
Leszek1979 pisze:Jeśli nadal jest oferta taniego internetu i telefonu w t-mobile na liniach tp to tam jest najtaniej obecnie :)
75zł jak dobrze pamiętam internet do 20mb/s + telefon 60 minut to jest taki pakiet usług,umowa na 2 lata
74 jest, ale tylko do aneksów - standardowo 84 zł zł wychodzi (regulamin) - w salonach zazwyczaj tego nie ogarniają i wciskają kit, że 'chyba jest' 74 zł - ulotek też przypadkiem chyba do tej pory nie wymienili

Siemens C35i->Siemens MC60->SE k800i->N5530XM->N1600 ->Moto Cliq2/ S5610 ->Jiayu G4->LG G4/S5=>S9+ /A5

#532614  autor: pakierhakierxd
 04 lut 2012, 11:20
Na stronie dalej wisi ten regulamin
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... Zestaw.pdf
i tam pisze że przy 10 i 20 mb/s jest 20zł zniżki i wtedy przy pakiecie internet i telefon + umowie na 24 miesiące wychodzi 74,ciekawe czemu nie zaktualizowali regulaminu o nowe daty.Najlepiej pójść do salonu t-mobile i się spytać niższą opcję np. 2 mb/s można chyba mieć też tanio ale rabat wtedy mniejszy

#532633  autor: sq
 04 lut 2012, 12:42
tylko dla aneksow -wczytaj się raz jeszcze :mrgreen:
Internet stacjonarny (opcja na 24, 36 miesięcy bez laptopa promocja: „Zmień Internet Domowy” oraz „Zmień Internet domowy na 36 miesięcy” ) i Telefon
stacjonarny (na linii TP S.A. opcja na 24, 36 miesięcy)Upust obowiązuje tylko w Zestawach z usługą Internet Stacjonarny z Aneksem, Umową podpisaną
27.07.2010 - 08.12.2011.
a dla nowych umów - punkt następny:
Rodzaj Usługi: Internet Stacjonarny 512kb/s, 1, 2, 6,
10, 20 Mb/s
Termin zawarcia Umowy:
- od dnia: 08.12.2011
- do dnia: 30.06.2012
Przywilej promocyjny * Upust miesięczny 10 zł

Siemens C35i->Siemens MC60->SE k800i->N5530XM->N1600 ->Moto Cliq2/ S5610 ->Jiayu G4->LG G4/S5=>S9+ /A5

#532636  autor: pakierhakierxd
 04 lut 2012, 12:47
Nie widziałem tego dzięki.Dobrze że przedłużyłem umowę z netią chociaż kończy się w kwietniu bo 84 zł miesięcznie to różnica w moim przypadku tylko 190zł kiedy było 430 :) (74 zł/miesięcznie)

#532679  autor: Vieslav
 04 lut 2012, 17:33
Leszek1979 pisze: 1. Orange Freedom ma 24m:

- prędkość 2M za 46PLN którą w dowolnym momencie będę mógł zwiększyć do 6M za 54PLN
Jaka cena takie łącze:
6mb/s, godzina 17:30
Obrazek
To dopiero początek, będzie jeszcze gorzej, spodziewam się około 0,6 mb/s. Nie jest to wina przeciążenia centrali, gdyż w tym samym momencie neostrady działają dobrze, Netia BSA również działa idealnie. Także pomyśl 10x zanim zdecydujesz się zmienić dobrze działające łącze dla kilku zł oszczędności. O oglądaniu yt o tej porze można zapomnieć. Zwykle wszystko przepycha się w okolicach północy.

#532683  autor: pakierhakierxd
 04 lut 2012, 17:55
Tragedia normalnie u mnie czasem było tak że było te raz 3 mb/s,raz 6 a raz 10 ale od pewnego czasu już jest ok i prawie zawsze mam 16 mb/s max miałem 18 mb/s

[ Dodano: 2012-02-04, 17:55 ]
Net tani ale jakość marna trochę dziwne bo wszystko na łączach tp

[ Dodano: 2012-02-04, 17:56 ]
Nie próbowałeś gdzieś interweniować?

#532689  autor: Vieslav
 04 lut 2012, 18:04
6mb/s chciałem od ponad dwóch lat. Cały czas twierdzili, że linia za słaba. W końcu jakimś cudem któreś z kolei zamówienie przeszło i mam 6mb/s na linii, gdzie teoretycznie nie ma prawa działać (margines około 3dB, tłumienie 50dB). W dzień wszystko jest dobrze. Nie jest to wina synchronizacji (mimo wieczornego spadku parametrów i spadku synchro), ani korekcji błędów. Już wszystko przerabiałem. A nigdzie nie zgłaszam, bo boje się BMT - podejrzewam, że od razu wróciłbym na 1mb/s. Niech będzie jak jest - do szaleństw mam UPC, na Orange przynajmniej uploadem się ciesze, co dla kamerki HD na skypie robi ogromną różnicę.