Witam serdecznie. Zwracam się do was, audytorium, z pewną sprawą. Postanowiłem sprawdzić, jak w roli modemu spisze się Nokia 6120c. Padło na sieć Orange. Telefon jest skonfigurowany poprawnie, to znaczy się po aktywowaniu pakietu z danymi (na próbę) z jego poziomu można wszystko spokojnie przeglądać w sieci. Niestety problem pojawił się na poziomie systemu. Zainstalowałem Nokia PC Suite celem wykrycia telefonu, a następnie udostępnienia go jako modem przez bluetooth. Udało mi się wczytać aż dwie strony, jednak Orange skasował to na parę pln, gdyż jak się okazało, pakiety nie były aktywne. Nieważne, nie w tym rzecz. Po restarcie komputer zaczął się dziwnie zachowywać - o ponownym połączeniu nie było już mowy, przy próbie otwierania portu wybijał błąd. Aktualnie pokazuje błąd, że modem albo jest zajęty przez inne urządzenie, albo źle skonfigurowany i niezależnie od tego, czy próbuję się łączyć przez PC Suite, czy też z poziomu ustawień panelu sterowania. Nie mam pojęcia co ustawić w systemie, by telefon na nowo służył jako modem. Prosiłbym o radę, dzięki! Sprawa jest o tyle pilna, że potrzebuję dostępu do sieci w trasie, stąd też taka a nie inna potrzeba zastosowania tego telefonu.