• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #531120  autor: Majk12
 28 sty 2012, 12:21
Około dwóch tyg. temu był u mnie gościu od neti, proponował mi internet z netii 25mb na kablach LLU. Zgodziłem się, podpisałem umowę. Wszystko pięknie etc. Po półtora tygodnia dzwoni konsultanta z netii i mówi że monter w ciągu tygodnia przyjdzie zamontować gniazdko do internetu (nie mam tel. stacjonarnego).

Wszedłem na stronę https://www.netiaonline.pl/netiaonline/esales.do chciałem sprawdzić status jaki jest, na początku było że nie ma takiego id/konta etc. później pisało że "w toku", a teraz piszę "nie aktywne". I tu pytanie, o co be? 'Nie aktywne' tzn. że zerwali ze mną umowę czy co?

PS: W poniedziałek bd do nich dzwonił, o co be, ale wpierw pytam was.

Proszę o odp. i dziękuje.

#531138  autor: Vieslav
 28 sty 2012, 13:14
Infolinia czynna jest całą dobę, 7 dni w tygodniu. Zadzwoń i zapytaj, być może anulowali zamówienie, wystąpiły jakieś problemy lub po prostu błąd systemu. Z moim zamówieniem na WLR były takie cyrki, że w ogóle nie widniało w systemie (tzn ani sam nie mogłem sprawdzić przez www ani konsultanci nie widzieli), a mimo to telefon przeniesiono mi bezproblemowo w wyznaczonym terminie.

#531191  autor: Maniiiek
 28 sty 2012, 17:05
Bo oni to tam burdel mają nie z tej ziemi. 3 miesiące na modem czekałem a rachunki za internet i tak przychodziły :evil:
Mojej Ciotce faktury nie zaksięgowali to ją komornikiem straszyli, mimo, że im dowód wpłaty wysłała. Uciekaj z grajdoła puki możesz.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#531219  autor: Vieslav
 28 sty 2012, 19:03
Maniiiek pisze:Uciekaj z grajdoła puki możesz.
Jak mi znajdziesz sieć, w której za 59zł będę miał ponad 40 godzin na stacjonarne niezależnie od pory dnia to już mnie nie ma w Netii i jeszcze ci flachę postawie ;-) . W porównaniu do Dialogu to ja się czuje, jakbym przeskoczył kilka epok do przodu.

#531233  autor: Maniiiek
 28 sty 2012, 20:13
Vieslav pisze:
Maniiiek pisze:Uciekaj z grajdoła puki możesz.
Jak mi znajdziesz sieć, w której za 59zł będę miał ponad 40 godzin na stacjonarne niezależnie od pory dnia to już mnie nie ma w Netii i jeszcze ci flachę postawie ;-) . W porównaniu do Dialogu to ja się czuje, jakbym przeskoczył kilka epok do przodu.
Ja z tą siecią nie mam dobrych wspomnień. BOK gorszy niż w Play, pełne olewanie klienta, chyba, że o pieniądze chodzi. Ostatnio mój ojciec a potem ja zostaliśmy opieprzeni (tak, opieprzeni to dobre słowo) jakim to prawem zamiast przedłużyć umowę z nimi przenosimy się do TP.

#531293  autor: misk
 29 sty 2012, 03:53
LLU i 25 Mbit/s, pierwsza ściema na dzień dobry. Przede wszystkim, nie ma czegoś takiego jak "x Mbit/s", tylko Max. Pkt 3.1 Szczegółowych Warunków Promocji, proponuję się zapoznać.

#531312  autor: Vieslav
 29 sty 2012, 10:44
misk pisze: LLU i 25 Mbit/s, pierwsza ściema na dzień dobry.
Czemu, będzie 25mb/s, ale synchronizacji :P .
Maniiiek pisze: Ja z tą siecią nie mam dobrych wspomnień.
Na dzień dobry miałem problem właśnie z umową w systemie, potem chciałem włączyć ACRa i się zaczęło... Konsultanci wiedzieli, co to jest, ale nie potrafili tego włączyć :lol: . Gdyby nie to forum chyba bym całkiem zwątpił.
Widać wyraźnie, że Netia zaczęło kłaść nacisk na ilość, a nie na jakość :| .

#531319  autor: Maniiiek
 29 sty 2012, 11:18
Właśnie przez tą jakość rezygnuje. Zawsze po przyjściu faktury (do kilku dni) internet przestaje działać poprawnie. I nie żeby prędkość spadała, ale PING jest tak długi, że można by go w sekundach liczyć. Niestety strona SpeedTest-u nawet załadować się nie chce. Ale dla porównania o wiele bardziej komfortowe jest wtedy używanie telefonu jako modem nawet po EDEG.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.