• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #528750  autor: pegazus69
 16 sty 2012, 19:26
Witam
Mam pytanie jakie będe miał IP korzystając z internetu poprzez telefon komórkowy? Nie chodzi mi o wifi bo wtedy dostaje się z routera lecz gdy kasę ciągnie mi z konta lub z pakietu. IP jest przypisane do karty sim czy do telefonu?

#528751  autor: Kaczy
 16 sty 2012, 19:36
Adres jest zmienny i nie jest na stałe przypisany do karty czy telefonu.

...::: Made for loneliness :::...

#528754  autor: Sig
 16 sty 2012, 19:52
IP jest dynamiczne, ale operator może je powiązać z twoim numerem telefonu (a więc SIM), a to można z kolei powiązać z telefonem.
Jednakże nie ma czegoś takiego, że np. numer karty SIM, czy IMEI telefonu jest "widoczny" przy IP dla kogoś z zewnątrz, albo, że dla tych wartości jest zawsze taki sam.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#528762  autor: KR2615
 16 sty 2012, 20:07
Wiem że w PLAY jest dynamiczne IP i to z kilku równych, dużych zakresów. Także jest to dobre do omijania limitów na rózncyh stronach ;)

#528795  autor: pegazus69
 16 sty 2012, 21:44
dzięki wszystkim za pomoc, już wszystko jasne.