• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #525394  autor: robbertson1
 02 sty 2012, 13:01
Witam

Pierwszy post na forum, więc witam wszystkich użytkowników :-)

Mam pytanie do obeznanych z tematem: chcę przepisać na siebie telefon stacjonarny w TP (teraz jest na nazwisko brata, który przeprowadził się do nowego domu) i podpisać umowę na Neostradę ( w połowie miesiąca kończy się umowa na internet Multimo, która była na czas nieokreślony, więc chciałbym załatwić te dwie sprawy za jednym razem). Jakie dokumenty będą potrzebne i ile trwa przepisanie telefonu. Mieszkam spory kawałek drogi od telepunktu, dlatego proszę o poradę fachowców.

pozdrawiam

#525429  autor: Precelos
 02 sty 2012, 14:13
najlepiej zadzwonic na blekitna line 19393,
awystarczy cesja umowy na ciebie to nie powinno zajac duzo czasu
ale lepiej zapytaj sie konsultantow w tp nie musisz jezdzic wystarczy zadzwonic aby sie wszystkiego dowiedziec

Obrazek

#525430  autor: kerim36
 02 sty 2012, 14:13
jak wspomniales najlepiej idz do telepunktu i skontaktuj sie z nimi wczesniej co jest potrzebne do cesji

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#525629  autor: robbertson1
 03 sty 2012, 11:29
Dzwoniłem na numer 19393 i z tego co mi powiedziano, do przepisania telefonu będą potrzebne dowody osobiste dotychczasowego i przyszłego abonenta. Wszystko okaże się na miejscu pod koniec miesiąca. Dzięki za porady i pozdrawiam :-)