• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #514518  autor: sebt
 10 lis 2011, 09:56
Witam. Mam w TP abonament tp podstawowy i zaniepokoiło mnie to, że:
za 25 sekund rozmowy do play leci 1 jednostka
za 49 sekund rozmowy do play lecą 2 jednostki
podczas, gdy:
za niecałe 6 minut rozmowy lokalnej lecą również 2 jednostki.

Jaki jest przelicznik? Szukałem w cennikach, rozmawiałem z konsultantem online (nie wiem po co są, nigdy nic nie wiedzą) i dalej nie wiem, dlaczego tak szybko uciekają te jednostki w rozmowach na komórkę. Obczaja się ktoś w temacie? Z góry dziękuję za wyjaśnienie

#514519  autor: Vieslav
 10 lis 2011, 10:03
Połączenia do Play są droższe niż połączenia lokalne, a nie jesteś rozliczany kwotowo tylko jednostkowo. Przypuśćmy, że 1 jednostka to jest 35gr.
3 minuty rozmowy lokalnej to 35gr - kasuje 1 jednostkę
6 minut rozmowy lokalnej poza szczytem to 35gr - kasuje 1 jednostkę
1 minuta rozmowy komórkowej to 80gr - kasuje 3 jednostki (nie ma rozliczania sekundowego, nie ma podziału jednostki na mniejsze części). Ale za 50 sekund rozmowy komórkowej skasuje już tylko 2 jednostki (koszt około 66gr).
To nie są prawdziwe ceny tylko symulacja, mam nadzieję, że trochę ci to rozjaśniło sytuacje.

#514522  autor: sebt
 10 lis 2011, 10:18
szczerze to troche mnie zdziwiło, że aż tak drogo
na szczescie rzadko dzwonie do play, to nie bedzie duzych kosztow
dziękuję za wyjaśnienie : )