jakub10193 pisze:Umnie tp rok temu robiła straszne problemy z przeniesiem numeru z tp na Era Linia Biznesowa/Domowa. W końcu wyszło tak że przez tydzień w firmie stacjonarnego telefonu nie miałem a także internetu bo też przenosiłem. TP+Neostrada = 110zł, WLR+DSL (Era) kosztuje mnie 67zł.
W 2006 albo 2007 zmieniałem numer z tp na Era Domową i też były problemy tyle że ja miałem motyw że tp nie chciała oddać numeru, a z Erą była podpisana już umowa. 31 Marca tp miało się wyłączyć i miała wejśc Era na karcie sim. Po kilkugodzinnym wyjaśnianiu tp powiedziała że nie odda numeru a Era dała nam numer zastępczy bo umowa już podpisana. W końcu tp numer oddała i przysłała rachunek na kwotę 0,17zł(!!!), a Era przełączyła na numer który przenosiłem. Ogólnie tp chce przytrzymać klientów ale im to nie wychodzi. Jak ja mam płacić za rachunek 50zł a z tel stacjonarnego rzadko dzwonię to wolę płacić Erze (obecnie T-Mobile) 25zł i mieć możliwość dzwonienia na numery T-Mobile i stacjonarne w kraju i na świecie (UE, Kanada, USA)
w moim wypadku tp zgodziła się oddać numer,
tyle że orange go nie chciał przyjąć

dokładniej to nie podpisał umowy a wypowiedział umowę z TP SA tak jakbym ją podpisał
sprawa pomału jest wyjaśniana
nie obeszło się bez zgłosznia sprawy w uke