• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #513207  autor: rafii
 04 lis 2011, 10:12
Witam,sprawa wygląda tak że w 2010 roku podpisałem umowę z Tp na Neostradę na 3 lata.Po roku przeprowadziłem się w nowe miejsce.Złożyłem pismo o przeniesienie i okazało się że nie ma Tech.Możliwości.Orange w którym miałem tel.rozwiązało umowę od razu.Natomiast z TP jest problem gdyż oni twierdzą że dostarczają usługę pod wskazany adres, którego ja de facto nie jestem już właścicielem.Nowy właściciel nie przejął usług.Chciałem tak jak na forum radzą wziąć Neo+Tv, ale konsultantka twierdzi że po 21
października 2011 się pozmieniało i rezygnacja w ciągu 10 dnie nic nie załatwi bo będzie aktualna stara umowa.Co można w mojej sytuacji zrobić aby jeszcze przez rok nie płacić za Neo + utrzymanie łącza, do z którego nie mogę korzystać.
A co sądzicie o zapisie w regulaminie
"utraty tytułu prawnego do nieruchomości lub lokalu, o ile w terminie
30 dni Abonent nie złoży zamówienia wskazującego inne miejsce
instalacji zakończenia sieci,"

#513317  autor: tihomax4
 04 lis 2011, 19:32
rafii pisze:A co sądzicie o zapisie w regulaminie
"utraty tytułu prawnego do nieruchomości lub lokalu, o ile w terminie
30 dni Abonent nie złoży zamówienia wskazującego inne miejsce
instalacji zakończenia sieci,"
A co ci powiedzieli jak sie na to powołałeś?

#513353  autor: rafii
 04 lis 2011, 21:35
trochę chyba zamieszałem z tyn regulaminem. Bo ten paragraf pochodzi z regulaminu o telefon. Także chyba mnie nie obejmuję. Orientuję się ktoś jak teraz wygląda sprawa z tym pakietem na NEo+TV.Czy jest możliwość rezygnacji?

#513431  autor: Arturos
 05 lis 2011, 12:30
rafii pisze: Orientuję się ktoś jak teraz wygląda sprawa z tym pakietem na NEo+TV.Czy jest możliwość rezygnacji?
Generalnie jest tak, że jeśli odstąpisz od umowy w ciągu 10 dni to przywrócona zostanie poprzednia wersja neostrady i dalej masz starą umowę. Jednak możesz spróbować tylko w piśmie o odstąpieniu zaznacz że odstępujesz od umowy w ciągu 10 dni bez powrotu do neo. W końcu podpisujesz nową umowę a nie ankes. I nie słuchaj konsultantów w salonie tylko uprzyj się że chcesz złożyć takie pismo. Jak się nie uda to nic się dla ciebie nie zmieni.

Pozdrawiam Arturos

#513437  autor: Vieslav
 05 lis 2011, 12:47
Jeśli podpiszesz umowę na neo+tv przez salon to jej nie zerwiesz. Zerwać można tylko podpisując przez kuriera. Jest na to zagwarantowane 10 dni.
Może ktoś wie jak to jest z tą utratą tytułu prawnego do lokalu? Mam w umowie z UPC taki zapis ale nie wiem, jak to działa w praktyce i co trzeba przedstawić żeby nie płacić kary za zerwanie.

#513768  autor: rafii
 06 lis 2011, 17:56
Arturos a czy jeśli zamieszczę taki zapis to nie naliczą mi kary? A odnośnie rezygnacji to pozmieniało się z tym powrotem do poprzedniej umowy? Bo na różnych forach ludzie piszą że w ten sposób uwolnili się od TP.

[ Dodano: 2011-12-13, 21:42 ]
Witam, podpisałem właśnie umowę na Neo+ tv. . Czy aby zrezygnować z umowy i uwolnić się od Neo muszę aktywować usługę TV?

#522128  autor: Arturos
 14 gru 2011, 20:03
Nie musisz

Pozdrawiam Arturos