• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #505463  autor: bilu1991
 26 wrz 2011, 22:34
Witam,
testuje internet cyfrowego Polsatu, to co udaje mi się osiągnąć to 6-7 Mbps z antena kominowa, ale jeszcze nie na kominie, na balkonie. Pingi w okolicach 40 ms.
Dla mnie bomba , obecnie mam 1 mbps w 5 GHz.Pierwsze pytanie, to czy te osiągi nie spadną po okresie 7 dni kiedy można wypowiedzieć umowę.
Pytanie drugie , czy ktoś korzysta z rutera TP-link z modemem huawei e 367?

Jeśli uważacie , że jest coś na co warto zwrócić proszę o uwagi

#505488  autor: kerim36
 27 wrz 2011, 07:22
bilu1991 pisze:Pierwsze pytanie, to czy te osiągi nie spadną po okresie 7 dni kiedy można wypowiedzieć umowę.
na 99% nie

bilu1991 pisze:Pytanie drugie , czy ktoś korzysta z rutera TP-link z modemem huawei e 367?
jesli w specyfikacji ma dzialac to bedzie dzialac

ewentualnie polecam huawei d100 lub d105

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#505531  autor: Vieslav
 27 wrz 2011, 12:19
Raczej nie spadną. Przy największym obciążeniu sieci najmniejsza prędkość jaką widziałem to ponad 2mb/s (1 stacja na 80tys miasteczko). Pingi raczej nie wzrastają.