• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #492562  autor: sampler2000
 27 lip 2011, 21:01
Witam zastanawiam się na internetem bezprzewodowym. W miejscu w jakim będę go wykorzystywał prędkość nie ma znaczenie. Konkretnie moim modemem będzie nokia 6300 chcę uruchomić usługę internet non stop w erze za 9zł, czy przy ograniczeniu prędkości do minimum mogę przez to używać internetu bez ograniczeń w komputerze pc? Inny wariant to np. orange free 1gb za 25zł, czy uzywajac w/w modemu i aplikacji noki pc suit bez problemu połacze sie z netem i na jak długo wystarczy limit 1gb.Najbardziej zalezy mi na jak najmniejszych kosztach a nie prędkości. Internet bedzie wykorzystywany do gg i przegladnania stron, ok 1 godzina dziennie. prosze o odp. pozdrawiam

#492589  autor: elkanguro
 27 lip 2011, 22:15
Kiedyś podłączałem Nokię 6300 jako modem (co prawda nie przez PC Suite) i działała bez problemu. Przy 1 godzinie dziennie (bez YouTube) 1 GB spokojnie wystarczy na miesiąc.

PS: Taniej Ci wyjdzie kupowanie kart Orange Free Na kartę z limitem ok. 7GB ważnych przez ok. 150 dni za ok. 40zł na allegro.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#492789  autor: mkowalski
 28 lip 2011, 19:07
sampler2000 pisze:czy taki pakiet internetu w telefonie mozna wykorzystać do serfowania przez pc???
Tak, można. Ale po przejściu "na lejek" prędkość będzie tak niska, że używanie przez komputer będzie praktycznie niemożliwe.

#492792  autor: MK_
 28 lip 2011, 19:14
Od siebie dodam że telefon jako modem to pomyłka, na Plusie na telefonach wyciągam po 1-2Mb/s u siebie a na modemie ponad 6Mb/s.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#492795  autor: sampler2000
 28 lip 2011, 19:19
mkowalski pisze:
sampler2000 pisze:czy taki pakiet internetu w telefonie mozna wykorzystać do serfowania przez pc???
Tak, można. Ale po przejściu "na lejek" prędkość będzie tak niska, że używanie przez komputer będzie praktycznie niemożliwe.
Komputer z internetem znajduje sie w zasięgu gps, wiec ten lejek to pewnie prędkosc ok 30kbs?

#492798  autor: KC-KARLOS
 28 lip 2011, 19:21
sampler2000 pisze:
mkowalski pisze:
Komputer z internetem znajduje sie w zasięgu gps, wiec ten lejek to pewnie prędkosc ok 30kbs?
Lejek w T-Mobile ma teoretycznie 16 kbit/sek, ale w praktyce jest duużo wolniejszy...
W PLAY jest równo 16 kbit/sek.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#492802  autor: Spamer ;)
 28 lip 2011, 19:31
Karlos20 pisze:Lejek w T-Mobile ma teoretycznie 16 kbit/sek, ale w praktyce jest duużo wolniejszy...
To prawda ostatnio testowałem kartę Heyah i było 1 kB/s pobierania zamiast 2 kB/s, co innego w Plusie, gdzie średnia prędkość pobierania to 4 kB/s a czasem i do 6 kB/s podskoczy.

#492804  autor: thonka
 28 lip 2011, 19:34
sampler2000, zapomnij o komfortowym przegladaniu internetu na komputewrze po wykorzystaniu limitu...

GG i mail przez program pocztowy to maksimum.
strony nawet przez opere z opcja turbo nie chca sie ladowac takie sa opoznienia.
zeby to jeszcze bylo 4kB, a to jest maksymalnie 2kB i to rzadko osiagalne...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#492807  autor: mkowalski
 28 lip 2011, 19:51
MK_ pisze:Od siebie dodam że telefon jako modem to pomyłka, na Plusie na telefonach wyciągam po 1-2Mb/s u siebie a na modemie ponad 6Mb/s.
Jak masz kiepski telefon, to niestety tak będzie. U mnie E52 wyciąga 4 Mb/s, a na modemie wcale nie jest szybciej.

#492825  autor: sampler2000
 28 lip 2011, 21:05
Dzięki :smt004