• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #475778  autor: wejer71
 14 maja 2011, 15:09
Witam
Jestem w gdyni w szpitalu na oddziale laryngologicznym i próbuje złapać tutaj jakąś siec niezabezpieczoną lecz tutaj są 2 sieci Gdynia Free i linksys, I z linksys udało mi się połączyć lecz połączenie się zrywa... Nie znacie jakiegoś sposobu na lekkie zwiększenie zasięgu sieci bo tutaj jest bardzo niska. nie mogę wyjść ze szpitala a dostęp do intenetu by mi się bardzo przydał. System to Windows XP. Proszę o jakąś pomoc ponieważ będę tutaj jeszcze 10 dni... proszę o pomoc jeśli ktoś zna jakiś sposób... przepraszam że piszę tak nie zwięźle ale kroplówka mi szkodzi.

"Nie ważne jaki masz telefon, ważne aby można było za jego pomocą zadzwonić"

#475927  autor: szyman12
 15 maja 2011, 11:56
Jak laptop to trzeba dokupić zewnętrzną kartę sieciową z antenką (np. takie cudo ), jak komórka to nic na to nie poradzisz.

#475963  autor: wejer71
 15 maja 2011, 15:18
To jest Acer Aspire one xD dzisiaj znalazłem siec ale niestety zabezpieczona przez wpa... ehh nie opłaca mi sie na kilka dni anteny kupowac

"Nie ważne jaki masz telefon, ważne aby można było za jego pomocą zadzwonić"

#476014  autor: ezaq
 15 maja 2011, 17:48
Ja bym użył telefonu jako modemu i jakiegoś prepaida do internetu, np. Orange free na kartę (najbardziej opłacalne). Ewentualnie wykupiłbym jakieś pakiety na posiadanej już karcie głosowej.