• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #456497  autor: ramzes11
 30 sty 2011, 12:46
Witam. Za około 2 tygodnie wyjeżdżam do Niemiec do pracy. Chciałbym korzystać z jakiegoś internetu na kartę ale ze swojego telefonu bo nie posiadam laptopa. Głównie internet potrzebny by był mi do korzystania ze skype, gg, no i strony www też ponieważ chciałbym mieć kontakt ze swoją rodziną i dziewczyną którzy zostają w Polsce. No a dzwonienie z telefonu pewnie dużo drożej by mnie kosztowało.
Proszę o jakieś doradzenie co muszę kupić, gdzie za ile, jak się to wszystko aktywuje, ile to wszystko kosztuje itp. Jest to dla mnie bardzo ważne i bardzo proszę o pomoc. Będę niezmiernie za te informacje wdzięczny.

#457392  autor: Obszczanegacie
 03 lut 2011, 09:03
Polecam Aldi Talk. Rozmowy w sieci, zatem pomiędzy użytkownikami Aldi Talk kosztują 3 eurocenty za minutę. Koszt jednego SMS-a do innego użytkownika Aldi Talk 3 eurocenty.

Ceny SMS-ów i rozmów do pozostałych niemieckich sieci kosztują 13 eurocentów za minutę oraz 13 eurocentów za SMS. Minuta do innych krajów EU 17 centów.

Pakiet startowy kosztuje 14,99 euro i zawiera 10eu zasilenia. Dostępny jest w Niemczech w sieci sklepów Aldi.
Dostęp do Internetu kosztuje 24 eurocentów za 1MB. Opłata naliczana jest co 10 KB.
Naprawdę polecam, zawsze tego używam w Niemczech. Jak na ten kraj to bardzo tanio.

#458012  autor: FreeRider
 05 lut 2011, 18:02
Sieć Aldika fee... W niemczech jest super oferta na kartę co bardzo tanio wychodzi do polski, jak byłem to korzystałem Ortel się nazywa i kupisz w każdej kafejce, z doładowaniami nie ma też problemu. Z tego co pamiętam to 25centów minuta i sms 7centów, czy coś takiego... idź jeszcze do salonu eplusa, oni też tam mają jakiś prepaid dla uchodźców ;)

666 - nie dzwoń do mnie, jestem poza zasięgiem ;)

#458043  autor: Obszczanegacie
 05 lut 2011, 20:35
FreeRider pisze:Sieć Aldika fee...
Dla czego fee? Możesz podać przyczynę? Ja korzystam dosyć często i jestem bardzo zadowolony. Podobnie moja rodzina w Niemczech. 4 osoby mają w alditalk od ponad 2 lat i twierdza , że nic tańszego w Niemczech nie ma.
 #458086  autor: FreeRider
 06 lut 2011, 10:29
ramzes11 pisze:ponieważ chciałbym mieć kontakt ze swoją rodziną i dziewczyną którzy zostają w Polsce. No a dzwonienie z telefonu pewnie dużo drożej by mnie kosztowało.
Proszę o jakieś doradzenie co muszę kupić, gdzie za ile, jak się to wszystko aktywuje, ile to wszystko kosztuje itp. Jest to dla mnie bardzo ważne i bardzo proszę o pomoc. Będę niezmiernie za te informacje wdzięczny.
Z tego co mi wiadomo, w ortelu ( http://www.ortelmobile.de/index.php?lng_id=PL )i specjalny pre paidzie eplusa do PL jest tanio i z niczego innego nie korzystam jak tam jadę, a Aldikowa sieć ? w ortelu są specjalne dedykowane promocje itp .. A kartę i doładowanie zapodasz w każdej kafejce.

A chodziło mi o ten eplus:

http://allegro.pl/szybki-internet-14-99 ... 57635.html

możesz jeszcze poszukać oferty blauworld, oni chyba na eplusie działają ;)
http://allegro.pl/blauworld-dla-mobilka ... 88622.html

666 - nie dzwoń do mnie, jestem poza zasięgiem ;)

#462939  autor: ganc2
 03 mar 2011, 02:25
jak byłem w niemczech to korzystałem z hotspotów których właśnie otwartych właśnie teoretycznie wbrew prawu jest pod dostatkiem, i no ale mnie nie dotyczyły twoje ograniczenia, zresztą sprawdź ceny w roamingu, siedząc na samym mobilnym gg przy transferze rzędu kilkudziesięciu kb dziennie nie powinieneś zbankrutować, obojętnie u któego operatora, jeśli chcesz koniecznie coś na miejscu, to również polecam niemiecki eplus.