• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #449290  autor: kowcio
 28 gru 2010, 14:32
Mam takie pytanie. Po zalogowaniu na orange online i po wejściu w zakładkę oferta/taryfa jest taki magiczny suwak, którym można zwiększyć jak i zmniejszyć sobie opcję internetową.
Teraz mam umowę na 1Mbps za 45 PLN, tam wyświetla się że chyba 129 PLN (pewnie cena niepromocyjna).
Mogę zwiększyć na 2Mbps i wtedy pojawia się 149 PLN lub 6Mbps za 199 PLN. czy po zmienieniu tego na większą opcję (2Mbps) będę płacił zamiast 45 zł- 54 zł?
Od kiedy wchodzi w życie zmiana- jak zmienię dzisiaj, to od 1 stycznia mam 2Mbps?

Jestem zainteresowany zwiększeniem z 1 do 2 Mbps. Umowę w czerwcu przedłużałem- mówiłem że chcę już mieć 2Mbps, ale oni tego nie włączyli- tylko zamiast 49 płacę 45 zł miesięcznie za 1Mbps (zgodnie z czerwcowym cennikiem). Zostałem poinformowany, że od października mogę zwiększyć sobie na 2 Mbps dzwoniąc tam lub w inny sposób- pewnie przez online też.

#449868  autor: Vieslav
 30 gru 2010, 19:48
Jeśli zwiększysz to obowiązują cię ceny z promocji, w której podpisywałeś. Jeśli to promocja z telefonem na dwa lata to za 2mb/s zapłacisz 50zł. Trwa to do 14 dni roboczych (w moim przypadku było to 10 dni roboczych).

#449872  autor: kowcio
 30 gru 2010, 19:57
Dzięki
Zmnieniłem, myślałem że wejdzie w życie od 1 stycznia (tak mi sie zaczyna nowy okres rozliczeniowy), mam zostać poinformowany SMSem.
Nie, bez telefonu- telefon mam w TP.
To poczekam i zobaczę jak to będzie działać. Mam nadzieję, że nie będzie jaj typu wystawią fakturę za 2Mega, mając cały czas 1. Orange ostatnio stało się bardzo niefrasobliwe i najchętniej to bym przeszedł do innego operatora, który nie ma w D swoich klientów. Ponowny tron lidera im zdecydowanie nie służy.

Ale jestem dobrej myśli.

#449972  autor: Vieslav
 31 gru 2010, 10:36
Nie powinno być problemu, a nawet jeśli będzie to składa się reklamacje i nie ma problemu z korekcją. Policzą ci x/30 za 1 mb/s i x/30 za 2 mb/s (x to liczba dni przez które obowiązywała prędkość). Ja pierwszą fakturę za 2mb/s dostałem z ceną z kosmosu (nawet konsultanci nie wiedzieli z jakiej promocji ta cena), ale złożyłem reklamacje i przyszło wyrównanie.

#450083  autor: kowcio
 31 gru 2010, 19:40
A w Orange nie trzeba zapłacić tej faktury? Nic się nie zmieniło?
Bo w Erze kiedyś było tak, ze musiałeś zapłacić im wszystko, a dopiero później reklamować :-/ Tak miał znajomy, jak jeszcze był w tej sieci i miał abonament.
W takim razie czekam i napiszę kiedy mi zwiększyli prędkość.

#450176  autor: Vieslav
 01 sty 2011, 14:57
Mi kazali płacić, ale ja zgłosiłem reklamacje zaraz po otrzymaniu faktury, termin płatności miałem jeszcze dwa tygodnie więc nie płaciłem. Wystawili korygującą którą zapłaciłem. Konsultanci każą płacić, bo teoretycznie jest 30 dni na rozpatrzenie reklamacji a przecież faktura ma określony termin płatności. Jak zapłacisz niewłaściwą to uwzględnią nadpłatę na następnej.

#451276  autor: kowcio
 06 sty 2011, 11:43
Teraz tak patrzę i mam już zwiększoną prędkośc. Niestety, nie wiem gdzie ten SMS od Orange :roll:
Obrazek Obrazek
Czekamy na fakturę za miesiąc.

#451288  autor: Vieslav
 06 sty 2011, 13:06
Ja nie dostałem smsa. Przysłali pocztą informacje o zwiększeniu prędkości.

#453193  autor: kowcio
 15 sty 2011, 12:36
Też dostałem list. Ale pisało na on-line, że wyślą SMSa ;-) Jest wszystko ok. Internet bardzo dobrze działa. Czekam tylko za fakturę (na początku lutego będzie). Oby wszystko było OK,