• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #440282  autor: kalifar
 09 lis 2010, 11:15
Witam, może się orientujecie, który z mobilnych internetów jest najlepszy? Ja myślałem albo nad Playonline albo nad GaduAir. A co Wy byście polecili? Potrzebuję internetu mobilnego sporadycznie więc wystarczy, że będzie na kartę ale musi mieć dobry zasięg. Dzięki za info! Pozdrawiam!

#440287  autor: Sig
 09 lis 2010, 11:51
Podałeś za mało informacji. Piszesz - sporadycznie, ale wymieniłeś PlayOnline i GaduAIR - pierwszy typowo do internetu, drugi to pełnoprawny prepaid...

Jeżeli faktycznie tylko do internetu i liczy się zasięg, to:
- Orange Free na Kartę za Allegro, za ok. 50 zł są oferty z 6GB transferu ważnego 150 dni, chyba, że nie planujesz aż tyle wydać w ciągu 150 dni (znów, za mało danych, ile potrzebujesz miesiecznie itd.)
- GaduAITR - bardzo dobra opcja, internet i pełenowartościowy telefon na kartę, znów za mało informacji - co to znaczy korzystać sporadycznie. 300 MB za 11 zł na np. 1 miesiąc wystarczy?

no i piszesz zasieg - jak to rozumieć? Zasięg w całej Polsce (Play odpada), czy może zasięg w danym mieście, gdzie są nadajniki własne Play?

Podsumowując - więcej danych, ale jeżeli to ma być oferta do sporadycznego internetu, siedząca w modemie - brałbym OFnK, w ciągu 150 dni praktycznie nie ma stresu związanego z ilością danych.

#440293  autor: kalifar
 09 lis 2010, 12:37
używam internetu mobilnego raz, dwa razy w miesiącu przez jakieś dwa, trzy dni. W tym czasie muszę wysyłać dużo maili i odwiedzam kilka stron i to wszystko do czego będzie mi potrzebny. Na internet chciałem przeznaczyć tak ok 10zł do 20zł na miesiąc. Co do zasięgu to głównie okolicy Warszawy, ale czasami bywa tak, że tam gdzie jadę to kompletne "dziury". W GaduAir podoba mi się to, że mam 1gr za 50kb i wystarczy doładować kartę za 10zł na 3 miesiące.

#440403  autor: maniek89
 09 lis 2010, 22:35
Wiec Gadu air - tam przy doladowaniu dostaniesz bonus a jak zabraknie zawsze jakis maly pakiet mozesz kupic, i nie bedziesz tracic dzieki taktowaniu przez co przez sporadyczne korzystanie nie beda cie kasowac od razu po 100kb. Ogolnie teraz mozna ich polecic bo przedtem byly rozne kwiatki ale poprawili sie nieco z jakoscia i juz nie zrywa sesji. OFnK daje duze bonusy pprzy doladowaniu ale jesli ma byc to tylko sporadyczne korzystanie zwyczajnie bedzie marnotrastwem wybierac ich oferte. Mozna jeszcze zobaczyc Heyah - bez pakietow ale niska stawka w standardzie i na sporadyczne wejscia na neta powinno tez wystarczyć.

#440468  autor: kalifar
 10 lis 2010, 11:29
O Heyah też myślałem bo wszyscy którzy ją mają bardzo sobie chwalą ich internet, ale najpierw spróbuję z GaduAir i jak nie będzie spełniało moich oczekiwań to przejdę na Heyah:) Dzięki za rady. Pozdrawiam!:)

#440498  autor: Abcn
 10 lis 2010, 14:56
w sprawie ofert nie pomogę -zrobili to przedmówcy , możesz też zobaczyć podobne wątki-
ale jeśli jeździsz do ''dziur'' to praktycznie jest kupić uprzednio karty kilku różnych operatorów, na wypadek niespodzianek z sygnałem/zasięgiem.
inna sprawa to ich terminy ważności ...

pozdrawiam
A