Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi. Kiedy zadałem Wam to pytanie, zadałem je także UKE - nie jako skargę, ale właśnie jako pytanie - czystej ciekowści. Jakie było moje zdziwienie dostać dziś polecony:
-
Z wiadomości wynika, że nie ma problemów z przejściem WLR-->WLR, w przypadku o który pytałem - Netia-->Dialog. Co więcej, abonent nie musi 'sam' wracać to TP. Wystarczy, że zgłosi chęć u operatora alternatywnego i on powinien resztę załatwić. Tak przynajmniej rozumiem sformułowanie 'abonent nie uczestniczy w procesie, nie musi podpisywać umowy z TP'. Fizycznie pewnie numer wraca do TP na chwilę, ale mi tylko chodziło o potwierdzenie, że operacja wygląda tak jak przy numereach komórkowcyh - operator docelowy załatwia wszystko.
Nie wiem dlaczego udzielono mi takiej a nie innej informacji, może nie mają dopracowanych procedur przejścia, może trafiłem na nieobeznanego konsultanta (telegfon i formularz na stronie). Nie wiem kiedy będę się przenosił, w sumie za dużo z tym zachodu, ale jakby ktoś próbował tej ścieżki - niech zda tutaj relację. Ja, przed wnioskowaniem wybadałbym sytuację zadając pytania przez formularz na stronie obu operatorów. Gdyby odpowiedzi były na nie, to pisałbym do UKE i z pozytywną od nich odpowiedzią uderzał do operatorów. Tak 'uzbrojonemu' klientowi nie odmówią.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2010, 12:03 przez Sig, łącznie zmieniany 1 raz.