• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #406731  autor: michael84
 26 maja 2010, 12:28
Planuję w najbliższym czasie przesiąść się z play online na orange free na kartę. Mam modem Huawei e160 zakupiony wraz z play online. Posiada on blokadę simlock lecz z jej zdjęciem z tego co czytałem nie ma problemów.
Bardziej mnie interesuje co mam zrobić żeby już skorzystać z ofnk na tym modemie. Czy mam ściągnąć coś z tej strony? Następnie to zainstalować na komputerze czy modemie (nie wiem czy się da)? I czy po tej instalacji jak włożę modem z kartą sim orange to będzie tak jak w play online pojawiało się jakieś okienko w którym będę mógł się połączyć z netem.
Z góry dzięki za wszelkie informacje. Pozdrawiam

#406742  autor: emarcin
 26 maja 2010, 13:09
Po co wystarczy w konfiguracji modemu utworzyć profil Orange z apn: internet login i hasło: internet

#406743  autor: elkanguro
 26 maja 2010, 13:12
I oczywiście zdjąć simlocka.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#406744  autor: Pijo
 26 maja 2010, 13:13
W przypadku Orange nie musisz nic konfigurować . Po sciągnieciu simlocka wkladasz karte Orange i mozesz łączyc sie przez profil Play. Orange i Play maja te same ustawienia.

#406755  autor: michael84
 26 maja 2010, 14:02
Dzięki za wyjaśnienia. Czyli jak włożę kartę play to będę miał play online a jak orange to ofnk bez żadnych dodatkowych kombinacji (oprocz simlocka)?

#406756  autor: Pijo
 26 maja 2010, 14:03
michael84 pisze:Dzięki za wyjaśnienia. Czyli jak włożę kartę play to będę miał play online a jak orange to ofnk bez żadnych dodatkowych kombinacji (oprocz simlocka)?
Tak