• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #397131  autor: memento49
 04 kwie 2010, 10:38
Witam od niedawna mam liveboxa. Na początku wszystko było ok ale potem na pc internet przestal dzialac gdy wchodzilem na jakąkolwiek strone nie mozna bylo polaczyc sie z serwerem. na laptopie z kolei ktory polaczony jest przez wi fi internet dziala bez problemu. Z czym moze byc peoblem i jak go rozwiązać?

#397137  autor: Vieslav
 04 kwie 2010, 11:09
Pewnie komputer źle pobrał adres. Jak masz podłączonego liveboxa do komputera?

#397140  autor: memento49
 04 kwie 2010, 11:32
przez enthernet

#397141  autor: Vieslav
 04 kwie 2010, 11:35
A na komputerze w połączeniu lokalnym jaki masz komunikat? (chodzi mi o te dwa monitorki koło zegarka).

#397143  autor: memento49
 04 kwie 2010, 11:44
nie mam żdnych ikon odnosnie połączenia lokalnego jest tylko ikona liveboxa i jak sie to włączy to rozwija sie lista z opcjami rozłącz diagnozowanie i ustawienia

#397161  autor: ciuchcia
 04 kwie 2010, 14:11
sprawdz w panelu sterowania - w polaczeniach sieciowych status polaczenia z live boxem ... czy jest pobrany IP, czy jest ustawiona brama dostepowa (mozesz to teraz sprawdzic komenda ipconfig /all) ... jesli tam jest cos nie tak to wejsc w okno komend i wpisz ipconfig /renew

#397165  autor: Vieslav
 04 kwie 2010, 14:46
Start-->panel sterowania-->połączenie sieciowe/sieć/centrum sieci i udostępniania (zależnie od tego, jaki masz system)-->prawym na aktywne połączenie i stan/lub w przypadku visty i 7 wyświetl stan z prawej strony. Co tam masz w tym okienku?