• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #388302  autor: maciek4688
 17 lut 2010, 18:43
Witam pewnego spokojnego wieczoru zadzwonil do mnie pan z netii zaproponowal internet 4 mb modem za 1 zl i gratis 2 telefony bezprzewodowe do tego jeszcze jakas opcja telefonu aktualnie mam telefon tp i neostrade 512 wiec sie zgodzilem bo i tak za netie bym placil mniej a wieksza predkosc wiecej darmowych . No i powiedizalem panu ze umowe tpsa na internet konczy mi sie 31 stycznia wiec przyslal umowe podpisalem i jakis papier zeby tp uwolnilo lacze dla netii i mialem miec netie juz od 1 stycznia 2010 do tej pory mam tp podpisalem niedawno nowa umowe i kwit o uwolnienie lacza poniewaz tamto uleglo przedawnieniu przyjechla kurier podpisalem wszystko ladnie wczoraj zadzwonili z tp ze uwolnli lacze ale dalej mam tp internet i telefon do tego dzisiaj z netii przyszlo pismo ze nie mam prawa do korzystania z lacza tpsa w tej lokalizacji co mieszkam tzn napisali ze po zanalizowaniu danych dostarczonych do nich nie mam prawa kozystania z lacza tp i umowa z 12 listopada (czyli ta wczesniejsza) jest zerwana zgodnie z regulaminem swiadczenia uslyg par 7 6b na tej korespondencji jest dana 08 .02 a wczoraj dzwonili ze uwolnili lacze wiec ja juz nie wiem uwolnili mam dalej tp i jeszcze przychodza jakies zerwania umowy ktora byla podpisana w listopanie a nie dawno podpoisywalem 2 moze ktos zna sie na sprawie i mi cos pomoze bo w biurze obslugi nie moge sie nic dowiedziec z gory dziekuje z odpowiedz i pozdrawiam

#388307  autor: Tabaluga
 17 lut 2010, 18:54
15 linijek tekstu i 2 zdania. Przeczytałem 2 razy i nie jestem w stanie zrozumieć o co dokładnie ci chodzi.

#388308  autor: maciek4688
 17 lut 2010, 18:56
wiem ze namieszalem przeczytaj 2 razy powoli ze zrozumieniem napewno zrozumiesz sorry za takie zamieszanie :P

#388320  autor: zinkzaq
 17 lut 2010, 19:43
nie no musisz się dowiedzieć jaką odpowiedz dostała netia od tp w celu uwolnienia twojego łącza . Jeśli masz neo to na pewno jeszcze nie zaakceptowała a tym bardzie nie uwolniła. Dzwoń do netii i dowiedz się co z tym oświadczeniem . Pewnie jakiś błąd występował na nim

zmiana widzenia , teraz technik tpsa

#388340  autor: piotrekkk
 17 lut 2010, 20:29
moje czytanie ze zrozumieniem może szwankować, ale wg mnie otrzymałeś wypowiedzenie umowy ze względu na par 7, 6b, cytat:
6. Operator może rozwiązać lub zmienić Umowę w sposób powodujący ograniczenie
zakresu świadczonych Usług bez zachowania terminu wypowiedzenia
w następujących przypadkach: (...)
b) rozpoczęcie świadczenia Usług nie będzie możliwe z innych względów,
w szczególności technicznych;
sprawdź dokładnie, nr umowy której pismo dotyczy, wspomniałeś że podpisałeś dwie umowy, więc może być kilka sytuacji, anulacja pierwszej z powodów formalnych, ewentualnie wypowiedzenie drugiej bo pierwsza umowa jest procesowana, wg mnie to jakaś formalność i jeśli otrzymujesz info o uwolnienie łącza powinno być wszystko w porządku, proponuję o kontakt z infolinią, jeśli nie chcesz czekać możesz samemu sprawdzić status zamówienia na stronie netii (na głównej stronie, po lewej jest opcja, sugeruję sprawdzić status obu umów), bądź proponuję zalogować się do netii on-line (tam też można to sprawdzić, tylko dokładnie sprawdź czy w związku dwoma umowami masz jedno konto abonenckie, czy dwa)

[ Dodano: 2010-02-17, 20:31 ]
jeśli masz problem ze zrozumieniem statusu, skopiuj info (usuwając dane osobowe co oczywiste) i umieść tutaj